Peluang Kerjaya Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred KP29. Mohon Sekarang !

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG KPDN

Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup Malaysia kini dibuka. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? KPDN berfungsi sebagai Penentuan dan pemantauan harga barang-barang perlu dan Perlesenan dan pengawalan pengeluaran pengedaran dan penjualan barang-barang perlu. Selain itu, mereka juga menguruskan Hal ehwal perlindungan pengguna.

penguatkuasaMAKLUMAT JAWATAN KOSONG KPDN

Nama Syarikat : Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup

Jawatan Yang Ditawarkan : Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred KP29
BACA JUGA  :

DESKRIPSI TUGAS PENOLONG PEGAWAI PENGUAT KUASA

Jawatan Kosong – Penolong Pegawai Penguatkuasa, Senarai deskripsi pekerjaan adalah seperti berikut :

 1. Menjalankan pemeriksaan ke atas premis-premis perniagaan bagi menguatkuasakan undang-undang di bawah akta-akta berkaitan
 2. Memproses permohonan lesen barang-barang berjadual
 3. Menjalankan tugas-tugas penyerahan/penentuan Akta-akta Timbang dan Sukat.

CARA PERMOHONAN PENOLONG PENGUATKUASA

1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong perodua yang berikut :  Penolong Penguatkuasa Gred Kp292. Isi permohonan sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 28 Mac 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

 1. Meningkatkan Kelayakan:
  • Pastikan anda mempunyai kelayakan yang diperlukan seperti kelulusan dalam bidang berkaitan seperti undang-undang, sains, atau pentadbiran awam.
  • Sertai kursus atau latihan tambahan yang berkaitan dengan bidang penguatkuasaan undang-undang untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan anda.
 2. Persiapkan Diri untuk Temuduga:
  • Kenali dengan baik peranan dan tanggungjawab seorang Penolong Pegawai Penguatkuasa serta undang-undang yang berkaitan.
  • Latih diri anda untuk menghadapi soalan-soalan temuduga yang mungkin diajukan termasuk mengenai pengetahuan undang-undang, keupayaan berkomunikasi, dan situasi-situasi yang mencabar.
 3. Jaringan dan Pendedahan:
  • Sertai program sukarelawan atau aktiviti berkaitan dengan bidang undang-undang atau penguatkuasaan undang-undang untuk memperluaskan rangkaian anda dan mendapatkan pengalaman praktikal.
  • Minta sokongan dari ahli keluarga, rakan-rakan, atau bekas pensyarah yang mungkin mempunyai hubungan dengan bidang pekerjaan yang anda minati.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment