Jawatan Kosong Jururawat Gred U29 : Gaji Bermula RM1,797

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong SPA9

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG JURURAWAT GRED U29

Permohonan Jawatan Kosong Jururawat Gred U29 kini dibuka. Kementerian Kesihatan ialah sebuah kementerian Kerajaan Malaysia yang bertanggungjawab ke atas sistem kesihatan: tingkah laku kesihatan, kanser, kesihatan awam, pengurusan kesihatan, penyelidikan perubatan, penyelidikan sistem kesihatan, perubatan pernafasan, promosi kesihatan, penjagaan kesihatan pelancongan, peranti perubatan, pengumpulan darah, kawalan kusta, penyelidikan klinikal, penjagaan kesihatan, penjagaan pergigian, institusi kesihatan, makmal, farmaseutikal, keselamatan pesakit. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

jururawat gred u29MAKLUMAT JAWATAN KOSONG JURURAWAT GRED U29

Nama Syarikat : Kementerian Kesihatan Malaysia

Jawatan Yang Ditawarkan : Jururawat Gred U29
BACA JUGA  :

KELAYAKAN JURURAWAT GRED U29

Jawatan Kosong KKM Malaysia – Sebagai Jururawat Gred U29, Senarai kelayakannya adalah :

Mempunyai diploma dalam bidang kejururawatan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta telah berdaftar dengan Lembaga Jururawat Malaysia.

CARA PERMOHONAN SUMBER MANUSIA & PEREKRUTAN

1. Rujuk pautan iklan jawatan berikut :  Jururawat Gred U292. Permohonan hendaklah dibuat melalui portal yang telah disediakan.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

Berikut merupakan antara persediaan bagi jawatan kosong Jururawat Gred U29 yang perlu dilakukan sebelum membuat permohonan baca panduan yang diberikan :

  1. Sertakan Pengalaman dan Kebolehan yang Berkaitan: Dalam permohonan anda, berikan penekanan kepada pengalaman kerja dan kebolehan yang berkaitan dengan bidang jururawat. Nyatakan tempoh pengalaman kerja, jenis tugas yang dijalankan, dan kejayaan yang dicapai semasa bekerja sebagai jururawat sebelum ini.
  2. Tunjukkan Keupayaan Kerjasama dan Komunikasi: Jururawat sering bekerja dalam pasukan kesihatan, dan kebolehan untuk bekerjasama dengan rakan sekerja dan pasukan kesihatan lain adalah penting. Berikan contoh-contoh bagaimana anda dapat berkomunikasi dengan efektif, memberi sokongan kepada rakan sekerja, dan bekerja dalam suasana yang memerlukan kerjasama berpasukan.
  3. Tekankan Sikap Empati dan Keprihatinan Terhadap Pesakit: Empati dan keperihatinan terhadap pesakit adalah sifat-sifat penting dalam bidang jururawat. Nyatakan komitmen anda untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pesakit. Sertakan contoh-contoh bagaimana anda telah menunjukkan empati, kepekaan, dan perhatian terhadap keperluan pesakit semasa menjalankan tugas sebagai jururawat.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment