Jawatan Kosong KKM Malaysia : Mohon Sebelum 21 Februari 2024

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong SPA9

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG KKM MALAYSIA

Permohonan Jawatan Kosong KKM Malaysia kini dibuka. Kementerian Kesihatan ialah sebuah kementerian Kerajaan Malaysia yang bertanggungjawab ke atas sistem kesihatan: tingkah laku kesihatan, kanser, kesihatan awam, pengurusan kesihatan, penyelidikan perubatan, penyelidikan sistem kesihatan, perubatan pernafasan, promosi kesihatan, penjagaan kesihatan pelancongan, peranti perubatan, pengumpulan darah, kawalan kusta, penyelidikan klinikal, penjagaan kesihatan, penjagaan pergigian, institusi kesihatan, makmal, farmaseutikal, keselamatan pesakit. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

kkm malaysiaMAKLUMAT JAWATAN KOSONG KKM MALAYSIA

Nama Syarikat : Kementerian Kesihatan Malaysia

Jawatan Yang Ditawarkan : Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19
BACA JUGA  :

SENARAI TUGASAN PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN

Jawatan Kosong KKM Malaysia – Sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan, Senarai tugasannya adalah :

1. Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas berkaitan khidmat telefon, khidmat penerangan dan khidmat perhubungan pelanggan di peringkat agensi berkaita.
2. Seperti mengendalikan panggilan telefon (peringkat dalaman dan luaran), melayani dan membantu pelanggan yang berurusan dengan agensi dan memberi penerangan mengenai perkhidmatan yang disediakan oleh agensi.

CARA PERMOHONAN SUMBER MANUSIA & PEREKRUTAN

1. Rujuk pautan iklan jawatan berikut :  Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N192. Permohonan hendaklah dibuat melalui portal yang telah disediakan.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

Berikut merupakan antara persediaan bagi jawatan kosong KKM Malaysia yang perlu dilakukan sebelum membuat permohonan baca panduan yang diberikan :

  1. Pahami Peranan Pegawai Khidmat Pelanggan: Sebelum membuat permohonan, pastikan anda memahami sepenuhnya peranan dan tanggungjawab seorang Pegawai Khidmat Pelanggan di Kementerian Kesihatan Malaysia. Tunjukkan bahawa anda memahami kepentingan perkhidmatan pelanggan dalam konteks sektor kesihatan dan bagaimana peranan anda akan menyokong dan meningkatkan pengalaman pengguna.
  2. Demonstrasikan Kemahiran Komunikasi yang Unggul: Kemahiran komunikasi yang baik adalah kunci dalam perkhidmatan pelanggan. Dalam permohonan anda, berikan penekanan kepada kemahiran komunikasi lisan dan bertulis. Sertakan contoh di mana anda berjaya berkomunikasi secara efektif dengan pelbagai lapisan masyarakat atau bekerja dalam pasukan untuk menyelesaikan isu-isu pelanggan.
  3. Berikan Contoh Keupayaan Menangani Situasi Sulit: Kehadiran Pegawai Khidmat Pelanggan sering melibatkan menangani situasi sulit atau pelanggan yang tidak puas. Berikan contoh konkrit di mana anda berjaya menyelesaikan isu pelanggan dengan bijak dan mesra. Penekankan sikap proaktif dan keprihatinan terhadap kepuasan pelanggan.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment