Jawatan Kosong Petronas : Mohon Sebelum 11 April 2024

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG PETRONAS

Permohonan Jawatan Kosong Petronas kini dibuka. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? Petroliam Nasional, atau Petronas, merupakan syarikat minyak negara Malaysia yang telah mengalami transformasi yang besar sepanjang tiga dekad terakhir. Ditubuhkan pada 17 Ogos 1974, Petronas dimiliki sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia.

petronasMAKLUMAT JAWATAN KOSONG PETRONAS

Nama Syarikat : Petrolium Nasional Berhad (Menara Berkembar PETRONAS, KL, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 50088)

Jawatan Yang Ditawarkan : Eksekutif (Perubahan Iklim & Prestasi Sosial)
BACA JUGA  :

DESKRIPSI TUGAS EKSEKUTIF (PERUBAHAN IKLIM & PRESTASI SOSIAL)

Jawatan Kosong – Eksekutif Perubahan Iklim, Senarai deskripsi pekerjaan adalah seperti berikut :

  1. Merancang, mengorganisasikan, dan memudahkan penubuhan dasar-dasar, strategi, dan prosedur prestasi iklim dan sosial PDB untuk pelaksanaan yang berkesan
  2. Pelaksanaan – Mengatur dan melaksanakan aktiviti perancangan tahunan Perubahan Iklim dan Prestasi Sosial yang selaras dengan dasar-dasar, prosedur, kerangka kerja, standard teknikal, dan garis panduan PETRONAS dan PDB
  3. Melakukan analisis terhadap input yang diterima dan mencadangkan cadangan terbaik untuk perbincangan lanjut dengan penyelia mengenai formulasi/peningkatan alat, templat, dan garis panduan yang relevan mengikut dasar, prosedur, dan garis panduan yang ditetapkan untuk memastikan penilaian menyeluruh, formulasi yang tepat dan tepat pada masanya untuk melindungi perniagaan dan reputasi PETRONAS.

CARA PERMOHONAN EKSEKUTIF PERUBAHAN IKLIM

1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong perodua yang berikut :  Eksekutif Perubahan Iklim2. Isi permohonan sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 11 April 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

  1. Kenali Syarikat: Sebelum membuat permohonan, ambil masa untuk memahami dengan lebih mendalam mengenai PETRONAS dan PDB (Petronas Dagangan Berhad), termasuk sejarah, misi, nilai-nilai, dan projek-projek terkini yang mereka jalankan. Ini akan membantu anda menunjukkan minat yang mendalam dan menyeluruh dalam permohonan anda.
  2. Penekanan pada Kelayakan: Pastikan untuk menonjolkan kelayakan, pengalaman, dan kebolehan yang sesuai dengan peranan yang diingini. Berikan contoh-contoh kongkrit dari pengalaman anda yang relevan dengan tanggungjawab yang dinyatakan dalam keperluan pekerjaan.
  3. Tulis Permohonan yang Berkualiti: Pastikan permohonan anda teratur, jelas, dan profesional. Sertakan butiran-butiran yang relevan mengenai kemahiran, pencapaian, dan pencapaian yang memperteguhkan permohonan anda. Selain itu, pastikan untuk menyesuaikan permohonan anda dengan keperluan dan kehendak syarikat.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment