Cara Membuat Duit Dengan Menggunakan Youtube

Untuk pengetahuan anda dengan hanya menonton video anda, anda boleh dapat duit dengan Cara Buat Duit Dengan Youtube (Income sebanyak RM2000 Sebulan).

Terdapat banyak cara untuk buat duit online dari rumah pada tahun 2021 ini. Jikalau ikut daripada sejarah, youtube ini sudah sangat lama. Ramai yang telah mula menggunakannya. Ada yang untuk bertujuan hiburan, ada juga yang menggunakannya untuk tujuan mendapatkan info serta maklumat dalam bentuk visual.

Trend juga telah menunjukkan yang mana lebih ramai lagi yang menonton di video online seperti Youtube berbanding dengan di kaca televisyen sekarang. Baik di Malaysia mahupun di luar negara, trend sekarang adalah sama. Faktanya jumlah masa yang telah dihabiskan oleh rakyat malaysia terutamanya orang muda hari ini lebih banyak di platform internet.

Google pun sangat pandai. Sejak mereka membeli Youtube dengan jumlah berbilion dolar, mereka tidak tergopoh gapah untuk memperkenalkan iklan. Apabila sudah ramai yang berkumpul serta menonton video youtube, perlahan-lahan mereka memperkenalkan pelbagai jenis serta format iklan.

Bagi merancakkan lagi kandungan di dalam video di youtube, mereka mempelawa kalangan anda semua yang berminat serta berkelayakan untuk membuat serta menghasilkan video original. Setiap 1,000 video yang ditonton anda akan menerima pendapatan dalam USD. Sangat lumayan.

CARA MEMBUAT DUIT DENGAN YOUTUBE

Memang sekarang orang menonton youtube anda, anda boleh dapat duit sekaligus dapat jana pendapatan tambahan dengan youtube. Persoalannya bagaimana? Mari kami akan kongsikan untuk anda.

  1. Daftar Akaun di sini, https://www.youtube.com/account
  2. Hasilkan video yang menarik sehingga anda berjaya menarik 1,000 subscribers lalu pastikan jumlah tontonan video terkumpul untuk tempoh 12 bulan terakhir adalah 4 jam lamanya. Anda perlu usaha sehingga melepasi syarat kelayakan yang telah ditetapkan oleh Youtube sendiri.
  3. Kemudian barulah anda boleh dapat jana pendapatan dengan platform ini. Yang mana semua video anda boleh mula menyiarkan iklan di mana sekiranya lebih ramai yang tonton youtube anda, lebih banyak anda akan mendapat duit.

Tonton video di bawah ini untuk lebih faham:

TIPS UNTUK JANA INCOME & PENDAPATAN YANG TINGGI

1) Sekiranya ingin mendapatkan lebih banyak iklan yang berkualiti terpapar, pastikan anda membuat video lebih daripada 10 minit.

2) Elakkan video tersebut berbentuk viral. Video juta-juta tontonan, income kecil buat apaa.

3) Hasilkan video yang dapat mensasarkan demografi negara seperti UK, Kanada, Australia, USA yang mana setiap 1,000 tontonan adalah merupakan lebih banyak berbanding 1,000 yang mana ditonton oleh majoriti rakyat Malaysia. Penonton dari negara ini tengok iklan anda dapat duit lebih berbanding penonton dari negara lain.

4) Hasilkan video dalam bahasa Inggeris. Peluang untuk membuat duit dengan youtube monetization dengan income serta pendapatan lebih tinggi adalah lebih mudah

5) Hasilkan video yang berkualiti. Kejar kualiti penonton video anda berbanding dengan jumlah jutaan video tontotan.

6) Kami sangat sarankan untuk anda memilih kategori seperti kereta, melancong, tutorial make up, fesyen serta tidak lupa juga untuk kongsi main game di Youtube. Kelima-lima channel atau kategori ini dapat menjanjikan income yang cukup tinggi dikalangan Youtuber serta antara cara untuk jana pendapatan dari youtube yang lebih mudah.

7) Jangan hanya hangat-hangat tahi ayam sahaja. Anda mestilah konsisten. Sekurang-kurangnya untuk 2 video pada setiap minggu. Contohnya tetapkan video keluar pada Hari Isnin dan Khamis contohnya.

8) Hasilkan grafik thumbnail yang dapat menarik kalangan penonton untuk klik deretan video anda.

INCOME YOUTUBER MALAYSIA

Di bawah ini kami akan kongsikan antara contoh pendapatan serta income Youtube secara bulanan dikalangan Youtuber malaysia.

Cardock

Pendapatan sebulan Cardock adalah sehingga RM11 ribu.

Terlajak Laris

Untuk pendapatan sebulan Youtube Alif Syukri sekitar RM23 ribu sebulan. Sekarang dikatakan dapat mencecah sekurang-kurangnya RM50 ribu sebulan.

Leave a Comment

Join Telegram @pakejbantuankerajaan