Jawatan Kosong TLDM : Minima Diploma Ambilan Awal Siri 228/24

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong TLDM : Minima Diploma Ambilan Awal Siri 228/24

Permohonan Jawatan Kosong TLDM kini dibuka bagi ambilan bulan Mei 2024. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

Dua kapal peronda yang telah melebihi usia 50 tahun dinamakan Kapal Diraja (KD) Sri Sabah dan KD Sri Sarawak apabila menerima pentauliahan Patrol Craft (PC) Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), hari ini.

Upacara penamaan dan pentauliahan itu disempurnakan Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Abdul Rahman Ayob di Jeti Pangkalan TLDM Tanjung Gelang, di Kuantan.

image 2024 04 25 122144961

Berdasarkan rekod TLDM, dua kapal tersebut telah mula menjadi aset TLDM sejak 1967. Kemudiannya, dua kapal itu diserahkan kepada Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) ketika penubuhan awal agensi itu pada 2006.

TLDM mengambil langkah untuk membaik pulih secara menyeluruh bagi membolehkan dua kapal tersebut mampu beroperasi untuk memenuhi keperluan operasi TLDM. Sebahagian besar daripada kapal ini ditukar dengan kepingan besi yang baharu terutama kuasa gerak termasuk enjin dan gear.

Pihak TLDM menjangkakan KD Sri Sabah dan KD Sarawak akan dapat beroperasi selama tempoh 15 tahun sebelum ia dilupuskan.MAKLUMAT JAWATAN KOSONG TLDM

Nama Majikan : TENTERA LAUT DIRAJA MALAYSIA

Jawatan Yang Ditawarkan : 1. PERAJURIT MUDA

Lokasi : RUJUK IKLAN DI BAWAH

Tarikh  Tutup Permohonan : 30 Mei 2024TRENDING 🔥  :

KELAYAKAN

Sekiranya anda, berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di iklan penuh jawatan)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

  • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
  • Baik dalam pengurusan masa
  • Komunikasi yang baik
  • Berminat bina kerjaya bersama majikan
  • Luas pengetahuan am
  • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk iklan penuh jawatan di bawah)CARA MOHON JAWATAN KOSONG TLDM

Berikut adalah cara untuk memohon jawatan kosong TLDM MOHON DI SINI

Jawatan Kosong TLDM : Minima Diploma Ambilan Awal Siri 228/24
Jawatan Kosong TLDM : Minima Diploma Ambilan Awal Siri 228/24TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT JAWATAN KOSONG TLDM

  1. Kenali Keperluan Jawatan: Sebelum membuat permohonan, pastikan anda memahami sepenuhnya keperluan dan tanggungjawab jawatan. Baca dengan teliti syarat-syarat jawatan dan pastikan CV dan surat permohonan anda menonjolkan kelayakan dan pengalaman yang berkaitan.
  2. Tekankan Kebolehan Berkomunikasi: Bekerja dalam kumpulan memerlukan kemahiran komunikasi yang baik. Seorang pekerja yang baik harus dapat menyampaikan idea dengan jelas, menarik, dan efektif sesama rakan kerja.
  3. Pengurusan Masa Yang Baik : Tonjolkan penguasaan diri tentang kemampuan mengurus masa dengan baik, agar anda dapat menyelesaikan tugas dengan lebih cepat dan efisien, serta menghasilkan kerja yang berkualiti tinggi.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment