JAKIM Tawar Pelbagai Peluang Kerjaya

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG JAKIM

Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) kini dibuka. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? JAKIM berperanan sebagai sebuah badan penyelaras pembangunan agama dan kemajuan ummah di Malaysia. Ia juga berperanan menjalankan penyelarasan hal ehwal agama dalam lingkungan sempadan pentadbiran yang dipertanggungjawabkan dan berwaspada supaya tidak melanggar garis tanggungjawab yang menjadi hak pentadbiran pada peringkat negeri. (Sumber : Wikipedia)

jakim

 MAKLUMAT JAWATAN KOSONG JAKIM

Nama Syarikat : Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

Jawatan Yang Ditawarkan : Pegawai Hal Ehwal Islam Gred S41
BACA JUGA  :

SYARAT KELAYAKAN PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM

Syarat Kelayakan – Pegawai Hal Ehwal Islam, senarai syarat kelayakan pekerjaan adalah seperti berikut :

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-

a. Warganegara Malaysia.
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
c. Tahap Pendidikan.
i) ijazah sarjana muda dalam bidang pengajian Islam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji RM2,078.00)
ii) ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang pengajian Islam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji RM2,281.86)

CARA PERMOHONAN PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM

1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong perodua yang berikut : Pegawai Hal Ehwal Islam2. Isi permohonan sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 3 Jun 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

4. Terdapat jawatan lain yang tersedia dalam pengambilan kali ini.

jakim

 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

  1. Kenali dan Fahami Tugas Jawatan yang Dimohon: Sebelum temuduga, pastikan anda memahami dengan jelas tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang anda lamar. Ketahui keperluan serta harapan pekerjaan tersebut. Ini akan membolehkan anda memberikan jawapan yang lebih tepat dan memberi kesan positif kepada panel temuduga.
  2. Persediaan yang Kemas: Sediakan diri anda dengan sebaik mungkin sebelum temuduga. Ini termasuklah membuat salinan sijil-sijil yang diperlukan, membawa resume terkini, dan menyediakan contoh-contoh situasi di mana anda menunjukkan kemahiran dan pengalaman yang berkaitan dengan jawatan yang dipohon. Pastikan juga anda tiba lebih awal untuk mengelakkan sebarang kelewatan.
  3. Berlatih Soalan-soalan Temuduga: Buat latihan menjawab soalan-soalan temuduga yang mungkin diajukan oleh panel. Ini termasuk soalan-soalan berkaitan dengan pengalaman kerja, kekuatan dan kelemahan peribadi, serta matlamat kerjaya anda. Dengan berlatih, anda dapat meningkatkan keyakinan diri anda dan memberi respon yang lebih baik semasa temuduga.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment