MATRADE Buka Peluang Kerjaya Kepada Rakyat Malaysia

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI MATRADE

Permohonan Jawatan Kosong Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE) kini dibuka.. Kekosongan jawatan ditawarkan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? Peranan perbadanan ini ialah membantu pengeksport Malaysia membangunkan dan mengembangkan pasaran eksport mereka. Ia ditubuhkan di bawah Akta MATRADE 1992 pada Mac 1993 sebagai agensi berkanun dan cabang promosi perdagangan luar di bawah Kementerian Pelaburan, Perdagangan dan Industri Malaysia.

matrade

 MAKLUMAT JAWATAN KOSONG MATRADE

Nama Syarikat : Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE)

Jawatan Yang Ditawarkan : Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi)
BACA JUGA  :

SYARAT KELAYAKAN PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI)

Syarat Kelayakan SPA – Pembantu Tadbir, senarai syarat pekerjaan adalah seperti berikut :

  1. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji Permulaan : N19: RM1,352.00)
  2. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan : N19: RM1,408.40)
  3. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan : N19: RM1,464.80)

CARA PERMOHONAN

 

1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong yang berikut : Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)2. Isi permohonan sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 23 Jun 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

  1. Kenali dan Fahami Tugas Jawatan yang Dimohon: Sebelum temuduga, pastikan anda memahami dengan jelas tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang anda lamar. Ketahui keperluan serta harapan pekerjaan tersebut. Ini akan membolehkan anda memberikan jawapan yang lebih tepat dan memberi kesan positif kepada panel temuduga.
  2. Persediaan yang Kemas: Sediakan diri anda dengan sebaik mungkin sebelum temuduga. Ini termasuklah membuat salinan sijil-sijil yang diperlukan, membawa resume terkini, dan menyediakan contoh-contoh situasi di mana anda menunjukkan kemahiran dan pengalaman yang berkaitan dengan jawatan yang dipohon. Pastikan juga anda tiba lebih awal untuk mengelakkan sebarang kelewatan.
  3. Berlatih Soalan-soalan Temuduga: Buat latihan menjawab soalan-soalan temuduga yang mungkin diajukan oleh panel. Ini termasuk soalan-soalan berkaitan dengan pengalaman kerja, kekuatan dan kelemahan peribadi, serta matlamat kerjaya anda. Dengan berlatih, anda dapat meningkatkan keyakinan diri anda dan memberi respon yang lebih baik semasa temuduga.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment