Peluang Kerjaya Bersama Kementerian Belia dan Sukan. Tarikh Tutup 4 Jun 2024

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN

Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Belia dan Sukan (KBS) kini dibuka. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? Kementerian Belia dan Sukan (KBS) telah diamanatkan untuk melaksanakan dasar-dasar Kerajaan Malaysia khususnya dalam pembangunan Belia dan Sukan. (Sumber : wikipedia)

belia

 MAKLUMAT JAWATAN KOSONG KBS

Nama Syarikat : Kementerian Belia dan Sukan (KBS)

Jawatan Yang Ditawarkan : Pegawai Latihan Gred E41
BACA JUGA  :

SYARAT KELAYAKAN PEGAWAI LATIHAN

Syarat Kelayakan – Pegawai Latihan, senarai syarat kelayakan pekerjaan adalah seperti berikut :

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:-

a. Warganegara Malaysia.
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
c. Tahap Pendidikan.
1. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji Permulaan : RM1465)
2. diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji Permulaan : RMRM1770)
3. ijazah sarjana muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji Permulaan :RM2,083.00)

CARA PERMOHONAN PEGAWAI LATIHAN

1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong perodua yang berikut : Pegawai Latihan2. Isi permohonan sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 4 Jun 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

  1. Kenali dan Fahami Tugas Jawatan yang Dimohon: Sebelum temuduga, pastikan anda memahami dengan jelas tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang anda lamar. Ketahui keperluan serta harapan pekerjaan tersebut. Ini akan membolehkan anda memberikan jawapan yang lebih tepat dan memberi kesan positif kepada panel temuduga.
  2. Persediaan yang Kemas: Sediakan diri anda dengan sebaik mungkin sebelum temuduga. Ini termasuklah membuat salinan sijil-sijil yang diperlukan, membawa resume terkini, dan menyediakan contoh-contoh situasi di mana anda menunjukkan kemahiran dan pengalaman yang berkaitan dengan jawatan yang dipohon. Pastikan juga anda tiba lebih awal untuk mengelakkan sebarang kelewatan.
  3. Berlatih Soalan-soalan Temuduga: Buat latihan menjawab soalan-soalan temuduga yang mungkin diajukan oleh panel. Ini termasuk soalan-soalan berkaitan dengan pengalaman kerja, kekuatan dan kelemahan peribadi, serta matlamat kerjaya anda. Dengan berlatih, anda dapat meningkatkan keyakinan diri anda dan memberi respon yang lebih baik semasa temuduga.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment