Agensi Anti Dadah Kebangsaan Tawar Lebih 50 Peluang Kerjaya.

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI AGENSI ANTI DADAH KEBANGSAAN

Permohonan Jawatan Kosong di Agensi AntiDadah Kebangsaan (AADK) kini dibuka. Kekosongan jawatan ditawarkan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? Penubuhan AADK diluluskan dengan menggabungkan menggabungkan Pasukan Petugas Anti Dadah (PPAD) dan Bahagian Rawatan dan Pemulihan (BRPD) sebagai Agensi Dadah Kebangsaan (ADK) di bawah Kementerian Dalam Negeri Malaysia (KDN).

anti dadah

 MAKLUMAT JAWATAN KOSONG DI AGENSI ANTIDADAH KEBANGSAAN

Nama Syarikat : Agensi Anti Dadah Kebangsaan

Jawatan Yang Ditawarkan : Penolong Pegawai Anti Dadah Gred S29
BACA JUGA  :

SYARAT KELAYAKAN PENOLONG PEGAWAI

brand

Syarat Kelayakan SPA – Penolong Pegawai, senarai syarat permohonan adalah seperti berikut :

  1. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan (Gaji Permulaan : S29: RM1,493.00)
  2. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan (Gaji Permulaan : S29: RM1,493.00)
  3.  Sijil Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan (Gaji Permulaan : S29 : RM1,493.00)
  4. diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji Permulaan : S29: RM1,770.95)

CARA PERMOHONAN

1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong di Kementerian Sumber Manusia : Penolong Pegawai Anti Dadah Kebangsaan2. Isi permohonan sebelum tarikh tutup permohonan iaitu 2 Julai 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

sumber manusia

  1. Kenali dan Fahami Tugas Jawatan yang Dimohon: Sebelum temuduga, pastikan anda memahami dengan jelas tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan jawatan yang anda lamar. Ketahui keperluan serta harapan pekerjaan tersebut. Ini akan membolehkan anda memberikan jawapan yang lebih tepat dan memberi kesan positif kepada panel temuduga.
  2. Persediaan yang Kemas: Sediakan diri anda dengan sebaik mungkin sebelum temuduga. Ini termasuklah membuat salinan sijil-sijil yang diperlukan, membawa resume terkini, dan menyediakan contoh-contoh situasi di mana anda menunjukkan kemahiran dan pengalaman yang berkaitan dengan jawatan yang dipohon. Pastikan juga anda tiba lebih awal untuk mengelakkan sebarang kelewatan.
  3. Berlatih Soalan-soalan Temuduga: Buat latihan menjawab soalan-soalan temuduga yang mungkin diajukan oleh panel. Ini termasuk soalan-soalan berkaitan dengan pengalaman kerja, kekuatan dan kelemahan peribadi, serta matlamat kerjaya anda. Dengan berlatih, anda dapat meningkatkan keyakinan diri anda dan memberi respon yang lebih baik semasa temuduga.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment