Jawatan Kosong Yayasan Pelajaran MARA (YPM) Tahun 2022

Kongsi Artikel Ini

Jawatan Kosong Yayasan Pelajaran MARA (YPM) ~ Minima SPM Layak Memohon. Kini Yayasan Pelajaran MARA (YPM) Buka Pengambilan Jawatan Kosong Terkini ~ GAJI RM2,422.44 sehingga RM9,546.00. Khas kepada anda yang sedang mencari pekerjaan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang tertera pada halaman TriviaMy.

Buat makluman, pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang kami iklankan. Sila pastikan anda membaca maklumat jawatan, syarat serta kelayakan yang dikehendaki oleh majikan sebelum mengemukakan sebarang permohonan bagi jawatan kosong ini.

Jawatan Kosong Yayasan Pelajaran MARAIsi Kandungan

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG YAYASAN PELAJARAN MARA

 • Kelayakan Minima: Ijazah/ Diploma/ SPM/ STPM/ Kelayakan Professional yang diiktiraf
 • Majikan: Yayasan Pelajaran MARA (YPM)
 • Tarikh Tutup Permohonan: 19 Ogos 2022

Jawatan Kosong Terkini

 • EKSEKUTIF GRED Y21

Sekiranya Ingin Memohon Jawatan Kosong Yayasan Pelajaran MARA, Sila Rujuk Pautan Berikut
Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Yayasan Pelajaran MARA merupakan jawatan kosong yang terkini di https://www.ypm.org.my/

Pemohon mestilah mengemukakan maklumat yang lengkap iaitu maklumat peribadi diri serta memastikan untuk turut membawa dokumen sokongan yang berkaitan

Permohonan adalah secara online melalui portal online atau borang yang telah ditetapkan di Yayasan Pelajaran MARA (YPM).

Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga melalui panggilan telefon/ emel

Untuk maklumat lanjut & syarat kelayakan jawatan ini, sila pastikan anda klik pada pautan barikut: KLIK SINI

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG YAYASAN PELAJARAN MARASekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Kelebihan Pemohon

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Manfaat Pekerjaan

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG YAYASAN PELAJARAN MARA
Permohonan jawatan kosong Yayasan Pelajara MARA (YPM) adalah secara online melalui portal online atau borang yang telah ditetapkan di Yayasan Pelajaran MARA (YPM).

Pemohon perlu klik pada pautan “KLIK SINI” di atas, kemudian rujuk pada maklumat permohonan, syarat serta tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat yang terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek akan dipanggil temuduga. Semoga anda berjaya!

STATUS, PENUBUHAN DAN TUJUANYayasan Pelajaran MARA ialah suatu perbadanan yang telah ditubuhkan dibawah Seksyen 25, Akta Majlis Amanah Rakyat 1966 dan, dinamakan Perintah Majlis Amanah Rakyat (Yayasan Pelajaran MARA) 1969, dan disifatkan sebagai mula berkuatkuasa pada 1 November, 1968.

Menurut Peraturan-Peraturan Yayasan Pelajaran MARA yang diwartakan pada 1 Mei 1969, maksud dan tujuan penubuhan YPM adalah:

 • Untuk mengadakan kemudahan pelajaran dan latihan bagi Bumiputera;
 • Untuk menggalakkan pelajaran dan latihan Bumiputera; dan
 • Untuk menubuhkan dan mengadakan biasiswa, pemberian dan lain-lain bantuan wang kepada Bumiputera bagi maksud membolehkan mereka melanjutkan pelajaran.

Leave a Comment