Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan : Gaji Permulaan RM1,493

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong SPA9

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG TABIKA PERPADUAN

Permohonan Jawatan Kosong Tabika Perpaduan kini dibuka.Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

TAHUKAH ANDA? Berikutan penubuhan Kementerian Perpaduan Negara (KPN) pada 10 Mac 2020, konsep Tabika Perpaduan telah dimantapkan dengan memberi tumpuan kepada penghayatan pendidikan Rukun Negara dan nilai-nilai murni bagi memupuk semangat perpaduan dan cintakan negara. Sehingga 31 Disember 2020, terdapat sebanyak 1,781 buah Tabika Perpaduan di seluruh negara.

tabika perpaduanMAKLUMAT JAWATAN KOSONG TABIKA PERPADUAN

Nama Syarikat : Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional

Jawatan Yang Ditawarkan : Guru Tabika Perpaduan Gred S29 (Kontrak)
BACA JUGA  :

SYARAT KELAYAKAN GURU TABIKA

Jawatan Kosong – Guru tabika, Senarai syarat kelayakan adalah seperti berikut :

  1. Warganegara Malaysia;
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
  3. Mempunyai Diploma dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak dan berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred S29 : RM1,770.95)
  4. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan

CARA PERMOHONAN PEGAWAI TADBIR

1. Rujuk pautan iklan jawatan berikut :  Guru Tabika Perpaduan Gred S292. Permohonan berakhir sebelum 1 Mac 2024.

3. Isi maklumat dengan teliti bagi memudahkan proses pemilihan berjalan dengan lancar.

 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

  1. Ketahui Peranan Guru Tabika Perpaduan: Sebelum temuduga, pastikan anda memahami sepenuhnya peranan seorang Guru Tabika Perpaduan. Fokuskan pendedahan pendidikan awal kanak-kanak, pemahaman terhadap kaedah pengajaran dan pengembangan kemahiran sosial anak-anak prasekolah. Tunjukkan kesedaran anda terhadap kepelbagaian budaya dan keperluan pembelajaran kanak-kanak yang berbeza.
  2. Sediakan Contoh Pengajaran: Persediaan yang baik melibatkan membawa contoh pengajaran yang sesuai untuk kumpulan prasekolah. Bawa bersama bahan ajar atau aktiviti yang menarik dan dapat memotivasikan anak-anak. Ini boleh memberikan gambaran kepada penemuduga tentang kebolehan anda dalam merancang dan melaksanakan sesi pengajaran yang efektif.
  3. Perkembangan Kanak-kanak dan Pendidikan Inklusif: Pastikan anda memahami perkembangan kanak-kanak pada peringkat prasekolah. Sentiasa rujuk kepada pendekatan pendidikan inklusif dan bagaimana anda akan menyokong pelbagai jenis keperluan kanak-kanak dalam kelas anda. Berkongsi pendekatan anda terhadap penilaian perkembangan kanak-kanak dan bagaimana anda merancang untuk mengadaptasi pengajaran kepada keperluan individu

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment