Jawatan Kosong Lembaga Zakat Selangor : Minima Diploma April 2024

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong Lembaga Zakat Selangor : Minima Diploma April 2024

Permohonan Jawatan Kosong Lembaga Zakat Selangor kini dibuka bagi ambilan bulan April 2024. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

Lembaga Zakat Selangor (MAIS) yang ditubuhkan 20 tahun lalu, begitu sinonim dengan pengurusan zakat di Negeri Selangor. Sebagai institusi zakat yang memegang amanah, LZS (MAIS) terus komited menguruskan dan memanfaatkan potensi kutipan zakat serta memastikan pengagihan zakat yang dilaksanakan efisien, efektif dan berkesan selaras dengan tuntutan syarak.

Dalam tempoh dua dekad penubuhannya, LZS (MAIS) meningkatkan kecemerlangannya sebagai institusi zakat yang disegani dengan sentiasa mempergiatkan gerak kerja dakwah bagi memastikan lebih ramai masyarakat menunaikan rukun Islam ini.

Manakala, pengagihan zakat juga ditambah baik agar menyeluruh dan berkesan kepada lapan asnaf yang ditetapkan dalam al Quran melalui lima program pembangunan utama asnaf iaitu Program Pembangunan Sosial, Pendidikan, Ekonomi, Insan dan Pembangunan Institusi Agama.

Jawatan Kosong Lembaga Zakat Selangor : Minima Diploma April 2024
Jawatan Kosong Lembaga Zakat Selangor : Minima Diploma April 2024

Lembaga Zakat Selangor (MAIS) menawarkan peluang kerjaya kepada anak kelahiran Negeri Selangor atau yang telah bermastautin di Negeri Selangor sehingga kini sekurang-kurangnya 5 tahun yang mempunyai berpengalaman dan kelayakan bersesuaian bagi mengisi kekosongan perjawatan.

Visi LZS (MAIS) Menjadi peneraju institusi zakat yang mengamalkan piawaian pengurusan setanding dengan peringkat global. Misi LZS (MAIS) Memberi perkhidmatan kepada umat Islam dengan penuh integriti dan profesionalisme dalam urusan kutipan dan agihan zakat.

Objektif LZS (MAIS)

 1. Memperkasa Pengurusan Zakat
 2. Memaksimakan Kutipan Zakat
 3. Meningkatkan Keberkesanan Agihan Zakat Polisi Kualiti Lembaga Zakat Selangor (MAIS) bertekad memberi perkhidmatan berkualiti yang menyeluruh dan berterusan bagi urusan kutipan dan agihan zakat berlandaskan hukum syarak bagi memenuhi kehendak dan kepuasan pelanggan.MAKLUMAT JAWATAN KOSONG LEMBAGA ZAKAT SELANGOR

Nama Majikan : LEMBAGA ZAKAT SELANGOR

Jawatan Yang Ditawarkan : 1. JURUTEKNIK 

Lokasi : RUJUK IKLAN DI BAWAH

Tarikh  Tutup Permohonan : 22 Mei 2024TRENDING 🔥  :

KELAYAKAN

Sekiranya anda, berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di iklan penuh jawatan)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Luas pengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk iklan penuh jawatan di bawah)CARA MOHON JAWATAN KOSONG JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT

Berikut adalah cara untuk memohon jawatan kosong Lembaga Zakat Selangor

 1. Sila daftar dan MOHON DI SINI

image 2024 04 23 150033508TUGAS-TUGAS JAWATAN

 1. Melaksanakan tindakan pembaikan terhadap kerja-kerja penyelenggaraan bagi mencapai tahap kepuasan pelanggan
  dalaman LZS bagi menyumbang kepada pencapaian objektif strategik, visi dan misi LZS untuk menerajui kecemerlangan pengurusan zakat bertaraf dunia
 2. Melakukan tugas dengan cermat dan berhemah bagi memenuhi kepuasan pelanggan LZS

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT JAWATAN KOSONG LEMBAGA ZAKAT SELANGOR

 1. Kenali Keperluan Jawatan: Sebelum membuat permohonan, pastikan anda memahami sepenuhnya keperluan dan tanggungjawab jawatan. Baca dengan teliti syarat-syarat jawatan dan pastikan CV dan surat permohonan anda menonjolkan kelayakan dan pengalaman yang berkaitan.
 2. Tekankan Kebolehan Berkomunikasi: Bekerja dalam kumpulan memerlukan kemahiran komunikasi yang baik. Seorang pekerja yang baik harus dapat menyampaikan idea dengan jelas, menarik, dan efektif sesama rakan kerja.
 3. Pengurusan Masa Yang Baik : Tonjolkan penguasaan diri tentang kemampuan mengurus masa dengan baik, agar anda dapat menyelesaikan tugas dengan lebih cepat dan efisien, serta menghasilkan kerja yang berkualiti tinggi.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment