eMadani RM100 : Tebus Sebelum 29 Februari 2024. Exclusive Disini !

Kongsi Artikel Ini

Peringatan : Artikel ini hanya berkongi informasi mengenai eMadani Rm100 dan tidak mengumpulkan sebarang maklumat. 

Isi Kandungan

Jawatan Kosong SPA9

Dalam usaha meningkatkan penggunaan transaksi tanpa tunai dan meringankan beban kewangan rakyat, Kerajaan memperkenalkan Program eMADANI di bawah kerangka ‘Ekonomi MADANI: Memperkasa Rakyat’. Program ini bertujuan memberikan tawaran kredit bernilai RM100 kepada lebih 10 juta rakyat Malaysia melalui penyedia perkhidmatan e-dompet terpilih, membolehkan mereka membuat pembelian fizikal secara lebih mudah. Sambil itu, penyedia perkhidmatan e-dompet turut menawarkan insentif tambahan seperti baucar, pulangan tunai (cashback), diskaun, mata ganjaran (reward points), dan ‘coins’.eMadani

Syarat Kelayakan Penerima eMadani

Untuk layak menerima kredit eMADANI, pemohon perlu mematuhi beberapa syarat:

 • Warganegara Malaysia
 • Berusia 21 tahun ke atas pada tahun 2023
 • Penerima Sumbangan Tunai Rahmah (STR) pada 7 November 2023 ATAU pendapatan tidak melebihi RM100,000 setahun berdasarkan rekod Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) pada 15 Julai 2023.

Pemohon perlu menjalani proses verifikasi identiti secara elektronik ‘Know-Your-Customer’ (eKYC) dengan penyedia perkhidmatan e-dompet sebelum memohon kredit eMADANI.
Baca Juga : Tarikh Bayaran Insentif RM2000 Penjawat Awam

Manfaat Penerimaan

Manfaat yang dapat diperolehi daripada penerimaan ini termasuklah :

 1. Peningkatan Akses ke Produk dan Perkhidmatan: Kredit eMADANI membolehkan penerima untuk membuat pembelian fisikal melalui penyedia perkhidmatan e-dompet, membuka peluang akses kepada pelbagai produk dan perkhidmatan.
 2. Insentif Tambahan: Penyedia perkhidmatan e-dompet menyediakan insentif tambahan seperti baucar, pulangan tunai (cashback), diskaun, mata ganjaran (reward points), dan ‘coins’, memberikan nilai tambah kepada pengguna.
 3. Meningkatkan Penggunaan Tanpa Tunai: Program ini memberikan dorongan kepada penggunaan transaksi tanpa tunai, mencipta persekitaran ekonomi yang lebih efisyen dan berdaya saing.
 4. Meringankan Beban Kewangan: Kredit eMADANI membantu meringankan beban kewangan golongan yang memenuhi syarat, memberikan ruang ekstra dalam belanjawan mereka.


Tarikh Permohonan dan Penggunaan

Permohonan kredit eMADANI hanya dibuka sekali bagi setiap pemohon yang layak, bermula pada 4 Disember 2023 hingga 20 Februari 2024. Kredit yang tidak digunakan akan luput secara automatik pada 29 Februari 2024. Insentif yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan e-dompet bergantung kepada polisi masing-masing.

Proses Permohonan

Proses permohonan kredit eMADANI boleh dilakukan melalui penyedia perkhidmatan e-dompet yang terlibat. Berikut langkah-langkahnya:

 1. Muat turun aplikasi e-dompet dari Apple App Store, Google Play Store atau Huawei AppGallery.
 2. Ikuti arahan dalam aplikasi e-dompet.
 3. Penyedia perkhidmatan e-dompet akan melakukan verifikasi identiti secara elektronik.
 4. Masukkan maklumat yang diperlukan dalam aplikasi e-dompet dan hantar.
 5. Anda akan dimaklumkan sekiranya tuntutan berjaya.Penerima yang layak hanya boleh menuntut kredit eMADANI daripada satu penyedia perkhidmatan e-dompet. Rujuk aplikasi e-dompet masing-masing untuk maklumat lanjut mengenai penebusan kredit eMADANI.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment