Shopee Voucher Code 2021: Free Shipping & Harga Diskaun

Semak promosi harga diskaun serta senarai shopee Voucher Code termasuk juga dengan claim baucar untuk promo free shipping kepada pembeli di Malaysia bagi tahun 2021.

Promosi Shopee 1

Untuk makluman anda, kehadiran platform online shopping seperti Lazada dan Shopee Malaysia telah banyak merubah cara bagaimana seller menjual serta pelanggan membeli barang dan produk. Wabak covid-19 serta pelaksanaan pkp oleh kerajaan telah mempercepatkan lagi transformasi serta perubahan teknologi cara berbelanja di Malaysia.

Hal ini kerana, harga produk serta barang penjual/seller menjual secara online di Shopee lebih murah berbanding kedai fizikal yang ada di luar sana. Tak cukup dengan itu dengan adanya kupon Shopee voucher code dapat memberikan anda tambahan promosi diskaun untuk harga yang lebih murah dan free shipping.

Persoalannya bagaimana untuk mendapatkan kupon free shipping voucer code serta claim harga murah? teruskan membaca.

SHOPEE VOUCHER CODE 2021

Terdapat beberapa cara untuk anda boleh gunakan untuk tawaran shopee voucer code bagi pasaran Malaysia samada untuk mendapatkan voucher penghantaran percuma (free shipping) ataupun potongan harga yang lebih murah untuk produk serta barang-barang yang tertentu.

1. SHOPEE FREE SHIPPING VOUCHER CODE

Cara untuk mendapatkan free shipping di online shopping Shopee tidak macam dahulu lagi. Sekarang anda perlu mengikuti garis panduan serta peraturan yang baru untuk claim kupon free shipping dari Shopee.

 1. Anda mestilah daftar ewallet Shopee atau akaun Shopee Pay.
 2. Topup duit anda untuk beli barang serta produk di Shopee dengan menggunakan ewallet Shopee ini.
 3. Tekan select kupon free shipping seperti pada gambar yang ada di bawah.
 4. Terdapat Free shipping RM15 dan ada juga Free shippiong Rm10.

Shopee harga diskaun 1

2. PROMOSI HARGA DISKAUN SHOPEE 8.8 SALE 2021

Shopee Express 1

Bagi kami, adalah lebih baik sekiranya anda senaraikan dahulu produk dan barang yang anda ingin beli di Shopee.

Kemudian anda tunggu sahaja Shopee promo sale ataupun promosi diskaun yang meriah pada Shopee 11.11 sale. Sangat berbaloi-baloi untuk anda!

3. VOUCHER MAYBANK SHOPEE CREDIT CARD

Kepada anda yang seringkali shopping serta membeli barang di Shopee Malaysia, kami sangat sarankan untuk anda daftar kad kredit Maybank.

Maybank Shopee Credit Card ini dibuat khas untuk baucar bagi pulangan yang maksimum kepada kalangan pembeli setia di platform Shopee.

Antara kelebihan kepada pemegang Maybank Shopee Credit Card ialah mereka berpeluang untuk memenangi telefon dan smartphone iPhone 12, Xiaomi Mi Robot Vacuum, Dyson Hairdryer, Nintendo Switch, dapat claim serta tebus Shopee Voucher sebanyak RM300.

4. SHOPEE BANK PROMO CODE CITIBANK CREDIT CARD

Kepada kami yang menggunakan kad kredit Citibank, terdapat banyak promo code yang telah diberikan sekiranya kami berbelanja di Shopee dengan menggunakan bank Citibank Credit Card. Antaranya adalah:

 1. Dapat tambahan shopee voucher MYR20 apabila topup duit di e-wallet Shopee sebanyak RM200 pada hari Rabu.
 2. Dengan promo code CITIWED yang anda masukkan semasa pembayaran di Shopee, anda mendapat promo diskaun untuk harga yang lebih murah apabila anda shopping minimum sebanyak RM200 pada hari Rabu dengan Citibank credit card.
 3. Manakala dengan promo code NEWCITIWED layak untuk ahli serta pengguna baru di Shopee, dan terdapat potongan harga serta diskaun sebanyak RM10 untuk perbelanjaan sebanyak RM40 dan ke atas pada hari Rabu dengan kad kredit Citibank.
 4. Setiap kali anda topup di Shopeepay (ewallet Shoppe) dengan nilai minimum Rm100 anda akan mendapat tambahan RM10 baucer Shopee.
 5. Dan pada Shopee 11.11 sale nanti dengan anda belanja paling kurang RM150 menggunakan Citibank, anda boleh dapat potongan harga diskaun sebanyak RM16.
PERKARA LINK PAUTAN
Cara claim dan tebus voucher dengan Citibank di Shopee malaysia pada 8.8 sale https://shopee.com.my/m/77-citibank-shopee

SHOPEE PAY LATER

Step Shopee pay 1

Cara untuk menggunakan Shopee Pay Later atau kemudahan fungsi SPayLater mudah sahaja. Sekiranya anda menggunakan aplikasi Shopee App, anda boleh pilih SPayLater.

Sekiranya anda tidak bayar dalam satu bulan tempoh yang telah ditetapkan, akan ada pilihan untuk anda bayar ansuran secara bulanan (installement) dengan kadar caj yang telah ditetapkan oleh pihak Shopee Malaysia.

SHOPEE EXPRESS

Sedang dikemaskini

KELEBIHAN SHOPEE DAN LAZADA

Antara shopee vs lazada malaysia, ada kelebihan dan kekurangan bagi pembeli seperti anda:

 1. Kami boleh katakan, dari aspek penghantaran antara Shopee dan Lazada, Shopee jauh lebih efisen untuk setiap penghantaran. Manakala Lazada pula menang daripada aspek kos penghantaran untuk harga yang lebih murah berbanding Shopee.
 2. Kami lebih gemarkan memilih cari barang di Shopee. Layout yang lebih mudah dan kemas.
 3. Tetapi, jika anda bandingkan antara Shopee dan Lazada, mana yang lebih baik daripada proses serta cara minta refund? Bagi kami, Lazada adalah lebih baik daripada aspek refund.
 4. Contoh, sekiranya anda beli barang harga murah pada saiz yang kecil Shopee adalah pemenang. Manakala Lazada adalah yang terbaik untuk anda yang cari barang dan produk elektrik atau elektronik yang lebih besar pada harga murah.

SHOPEE CUSTOMER SERVICE NUMBER

PERKARA BUTIRANNYA
Nombor Hotline Shopee 03 2777 9222
Shopee Facebook Page https://web.facebook.com/ShopeeMY

SOALAN LAZIM & FAQ

1. Bagaimanakah cara mengeluarkan duit dari shopee?

Cara untuk keluarkan duit anda dari Shopee untuk masuk dalam akaun bank anda semula, mudah sahaja.[KLIK SINI: https://help.shopee.com.my/my/s/article/How-to-withdraw-my-ShopeePay-balance-to-my-bank-account]

2. Bagaimanakah cara untuk mendapatkan penghantaran percuma dari shopee?

Anda boleh semak panduan penuh yang telah kami kongsikan di atas ini.

SELAMAT BERBELANJA

Kami sangat sarankan anda shopping serta berbelanja di paltform Shopee Malaysia secara berhemah. Beli barang dan produk jika anda benar-benar perlu sahaja. Tidak perlu membazir!

Semoga dengan perkongsian kami berkenaan cara bagaimana untuk dapatkan dan claim shopee voucer code termasuk untuk tujuan tebus kupon free shipping dipermudahkan!

Leave a Comment