Panduan Semakan Tawaran dan Langkah Pengesahan Kemasukan MRSM 2024/2025

Kongsi Artikel Ini

Peringatan : Artikel ini hanya berkongsi informasi berkenaan dengan semakan tawaran kemasukan MRSM sahaja dan tidak mengumpulkan sebarang data maklumat. 

Jawatan Kosong SPA9

Isi Kandungan

Kenali Maktab Rendah Sains Mara (MRSM)

Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) tercatat sebagai institusi pendidikan berkualiti tinggi di Malaysia. Dibuka pada tahun 1972, MRSM diasaskan oleh Majlis Amanah Rakyat (MARA) sebagai usaha untuk menyediakan pendidikan berkualiti bagi pelajar-pelajar berbakat. Sejak itu, MRSM telah menjadi mercu tanda pendidikan yang menyediakan program akses kepada pendidikan berkualiti untuk golongan masyarakat yang lebih luas.

MRSM Ditubuhkan selaras dengan matlamat dan keperluan negara, MRSM bertujuan memberikan kemudahan pendidikan peringkat menengah dalam bidang sains dan teknologi kepada pelajar-pelajar bumiputera yang mempamerkan kecerdasan, kebolehan akademik, dan kecekapan intelektual yang tinggi untuk mengembangkan potensi diri mereka.Baca Juga :

Kelebihan Sertai MRSM

Bersekolah di MRSM mempunyai pelbagai kelebihan yang membuatnya menjadi pilihan utama para pelajar. Antara kelebihan tersebut termasuk:

 • Program Pendidikan Berkualiti: MRSM menawarkan program pendidikan berkualiti yang menitikberatkan pembangunan holistik pelajar.
 • Peluang Pembangunan Diri: MRSM memberikan pelbagai aktiviti kokurikulum untuk memperkaya pembangunan kemahiran dan kepimpinan pelajar.
 • Fokus kepada Sains dan Matematik: Program akademik MRSM berteraskan sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM)
 • Pendedahan kepada Teknologi: Penggunaan teknologi dalam pengajaran dan pembelajaran diterapkan untuk mempersiapkan pelajar menghadapi cabaran global.
Panduan Semakan Tawaran Kemasukan MRSM Tingkatan 1 dan 4 (Sesi 2024/2025)

Artikel ini akan memberikan informasi yang praktikal bagi calon yang berminat menyertai MRSM pada sesi 2024/2025. Rujuk panduan semakan tawaran dibawah :


 • Tarikh Semakan: Semakan tawaran kemasukan MRSM untuk Tingkatan 1 dan 4 bagi sesi 2024/2025 akan dibuka pada 18 Januari 2024, bermula pada jam 8 malam.
 • Cara Semakan:
  • Tingkatan 1: Calon boleh menyemak tawaran kemasukan MRSM Tingkatan 1 secara dalam talian di pautan ini.
  • Tingkatan 4: Semakan tawaran untuk Tingkatan 4 boleh diakses melalui pautan ini.
 • Pengesahan Tawaran: Calon yang berjaya perlu membuat pengesahan terima atau tolak tawaran kemasukan ke MRSM dalam tempoh 7 hari daripada tarikh surat tawaran. Kegagalan membuat pengesahan dianggap sebagai penolakan tawaran.

semakan tawaran

Pilihan Bijak di Pintu PendidikanMRSM terus menjadi pilihan bijak bagi pelajar-pelajar yang berhasrat untuk mencapai kecemerlangan dalam pendidikan. Dengan pelbagai kelebihan dan program berkualiti, MRSM membuka pintu kepada masa depan yang cemerlang bagi generasi muda. Bagi calon yang berminat, pastikan untuk membuat semakan tawaran kemasukan dalam tempoh yang ditetapkan dan ambil peluang untuk meraih kejayaan pendidikan di MRSM.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment