Pengambilan Terkini Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia ~ GAJI RM1,549 sehingga RM5,701

Kongsi Artikel Ini

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia. Kini Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia Buka Pengambilan Jawatan Kosong Terkini ~ Minima SPM Layak Memohon. Khas kepada anda yang sedang mencari pekerjaan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang tertera pada halaman TriviaMy.

Buat makluman, pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang kami iklankan. Sila pastikan anda membaca maklumat jawatan, syarat serta kelayakan yang dikehendaki oleh majikan sebelum mengemukakan sebarang permohonan bagi jawatan kosong ini.


Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia

Isi Kandungan

MAKLUMAT JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN MALAYSIA

 • Kelayakan Minima:SKM/ SPM/ Diploma/ Ijazah dankelayakan yang setaraf
 • Majikan: Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia
 • Lokasi Kekosongan: Seluruh Negara
 • Tarikh Tutup Permohonan: 11 September 2022

Jawatan Kosong Terkini

 • Penolong Jurutera Gred JA29
 • Pembantu Syariah Gred LS19
 • Pegawai Penjara Gred KA19

Jika Ingin Memohon Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia, Sila Rujuk Pautan BerikutUntuk makluman anda, permohonan jawatan Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia merupakan jawatan kosong yang terkini di https://www.spa.gov.my/

Pemohon mestilah mengisi maklumat yang lengkap iaitu maklumat peribadi diri serta memastikan untuk turut memuat naik dokumen sokongan yang berkaitan

Sila kemukakan permohonan anda melalui portal atas talian seperti yang telah tertera di atas.

Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan adalah dianggao tidak berjaya.

Untuk maklumat lanjut & syarat kelayakan jawatan ini, sila pastikan anda klik pada pautan barikut: KLIK SINI

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN MALAYSIA
Sekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)Kelebihan Pemohon

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Manfaat Pekerjaan

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG SURUHANJAYA PERKHIDMATAN MALAYSIAPermohonan jawatan kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Malaysia terbaru di atas boleh dilakukan secara online/ atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Pemohon perlu klik pada pautan “KLIK SINI” di atas, kemudian rujuk pada maklumat permohonan, syarat serta tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Untuk permohonan kali pertama, pemohon mestilah mendaftar terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum mengemukakan pengisin maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat yang terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek akan dipanggil temuduga. Semoga anda berjaya!

Leave a Comment