Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) Tahun 2022

Kongsi Artikel Ini

Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM). Kini Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) Buka Pengambilan Jawatan Kosong ~ GAJI Sehingga RM1,500. Khas kepada anda yang sedang mencari pekerjaan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang tertera pada halaman TriviaMy.

Buat makluman, pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang kami iklankan. Sila pastikan anda membaca maklumat jawatan, syarat serta kelayakan yang dikehendaki oleh majikan sebelum mengemukakan sebarang permohonan bagi jawatan kosong ini.

Isi Kandungan

MAKLUMAT JAWATAN KOSONG LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA • Kelayakan Minima: PT3/ PMR/ SPM/ Diploma/ Ijazah dan setaraf
 • Majikan: Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM)
 • Tarikh Tutup Permohonan: 25 Ogos 2022

Jawatan Kosong Terkini

 • Pembantu Operasi
 • Pembantu Tadbir

jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Ikan

Sekiranya Ingin Memohon Jawatan Kosong  LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA, Sila Rujuk Pautan Berikut
Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia merupakan jawatan kosong yang terkini di https://lkim.gov.my/en/

Pemohon mestilah mengisi maklumat yang lengkap iaitu maklumat peribadi diri serta memastikan untuk turut memuat naik dokumen sokongan yang berkaitan

Sila kemukakan permohonan anda melalui portal atas talian atau borang seperti yang telah tertera di atas.

Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan adalah dianggap tidak berjaya.

Untuk maklumat lanjut & syarat kelayakan jawatan ini, sila pastikan anda klik pada pautan barikut: KLIK SINI

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIASekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Kelebihan Pemohon

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Manfaat Pekerjaan

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA
Permohonan hendaklah dibuat bermula pada 19 Ogos 2022 (Jumaat) dengan menggunakan borang LKIM01 yang boleh didapati di alamat seperti berikut:

Pengurus
Pusat Latihan LKIM Camar Laut
Bagan Lalang
43590 Sungai Pelek
SELANGOR DARUL EHSAN

Borang permohonan yang tidak lengkap tidak akan diterima

Tarikh tutup permohonan adalah pada 25 Ogos 2022 (Khamis)

PENGENALAN LEMBAGA KEMAJUAN IKAN MALAYSIA

Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) ialah sebuah agensi di bawah Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani yang dipertanggungjawabkan untuk meningkatkan taraf sosio-ekonomi kehidupan nelayan dan komuniti nelayan dan memajukan industri perikanan negara.

LKIM ditubuhkan pada 1 November 1971 menurut Akta Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia 1971 (Akta 49). Akta ini berkuatkuasa di negeri-negeri di Semenanjung Malaysia pada 1 November 1971, di Sarawak pada 1 Julai 1973 dan di Sabah pada 1 Ogos 1995.

Leave a Comment