Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat : Kelayakan SPM April 2024

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat : Kelayakan SPM April 2024

Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat(JKM) kini dibuka bagi ambilan bulan April 2024. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

Jabatan Kebajikan Masyarakat(JKM) telah ditubuhkan dalam tahun 1946. Ia bertujuan menjaga kebajikan mereka yang memerlukan berlandaskan lima teras utama iaitu perlindungan, pemulihan, pencegahan, pembangunan dan pengintegrasian. Kumpulan sasar JKMM termasuklah:

 1. Kanak-kanak
 2. Orang kurang upaya
 3. Warga emas
 4. Keganasan rumah tangga
 5. Keluarga bermasalah
 6. Orang papa/fakir
 7. Gelandangan
 8. Perintah khidmat masyarakat (PKM)
 9. Pertubuhan sukarela kebajikan (PSK)
 10. Mangsa bencana

JKM mengguna pakai beberapa strategi untuk menjayakan misi dan visi mereka iaitu :

 1. Mengoptimumkan keupayaan dan potensi diri serta kesejahteraan kumpulan sasar Jabatan.
 2. Memastikan aspek Kebajikan di integerasikan dalam perancangan ke arah mencapai pembangunan sosio-ekonomi yang menyeluruh.
 3. Mempertingkatkan peranan dan keupayaan Jabatan sebagai paksi utama dalam perancangan dan penilaian program-program pembangunan Kebajikan
 4. Masyarakat di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.
 5. Mempertingkatkan perkongsian bijak dan strategik melalui kerjasama dengan semua kumpulan masyarakat, badan-badan bukan kerajaan dan agensi-agensi antarabangsa.
 6. Memantap dan mempertingkatkan penyampaian perkhidmatan Kebajikan di semua peringkat.
 7. Mempertingkatkan pengurusan dan penggunaan sumber manusia secara optimum.
 8. Mempertingkatkan kualiti perancangan dan pengurusan kewangan serta teknologi maklumat dan komunikasi secara profesional.
Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat : Kelayakan SPM April 2024
Ibupejabat JKMMAKLUMAT JAWATAN KOSONG JKM

Nama Majikan : JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT

Jawatan Yang Ditawarkan : 1. PEMBANTU PENGURUSAN PENGHUNI

Lokasi : RUJUK IKLAN DI BAWAH

Tarikh  Tutup Permohonan : 24 April 2024BACA JUGA  :

KELAYAKAN

Sekiranya anda, berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di iklan penuh jawatan)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Luas pengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk iklan penuh jawatan di bawah)CARA MOHON JAWATAN KOSONG JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT

Berikut adalah cara untuk memohon jawatan kosong Pembantu Pengursuan Penghuni

 1. Sila daftar dan MOHON DI SINI
Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat : Kelayakan SPM April 2024
Jawatan Kosong Jabatan Kebajikan Masyarakat : Kelayakan SPM April 2024TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT JAWATAN KOSONG JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT

 1. Kenali Keperluan Jawatan: Sebelum membuat permohonan, pastikan anda memahami sepenuhnya keperluan dan tanggungjawab jawatan. Baca dengan teliti syarat-syarat jawatan dan pastikan CV dan surat permohonan anda menonjolkan kelayakan dan pengalaman yang berkaitan.
 2. Tekankan Kebolehan Berkomunikasi: Bekerja dalam kumpulan memerlukan kemahiran komunikasi yang baik. Seorang pekerja yang baik harus dapat menyampaikan idea dengan jelas, menarik, dan efektif sesama rakan kerja.
 3. Pengurusan Masa Yang Baik : Tonjolkan penguasaan diri tentang kemampuan mengurus masa dengan baik, agar anda dapat menyelesaikan tugas dengan lebih cepat dan efisien, serta menghasilkan kerja yang berkualiti tinggi.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment