TERKINI: Pengambilan Jawatan Kosong Akademi Sains Malaysia Tahun 2022 ~ GAJI sehingga RM4,900

Kongsi Artikel Ini

Jawatan Kosong Akademi Sains Malaysia. Kini Akademi Sains Malaysia Buka Pengambilan Jawatan Kosong Terkini ~ GAJI sehingga RM4,900. Khas kepada anda yang sedang mencari pekerjaan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang tertera pada halaman TriviaMy.

Buat makluman, pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang kami iklankan. Sila pastikan anda membaca maklumat jawatan, syarat serta kelayakan yang dikehendaki oleh majikan sebelum mengemukakan sebarang permohonan bagi jawatan kosong ini.

Jawatan Kosong Akademi Sains Malaysia

Isi Kandungan

MAKLUMAT JAWATAN KOSONG AKADEMI SAINS MALAYSIA • Kelayakan Minima: Diploma/ Ijazah
 • Majikan: Akademi Sains Malaysia
 • Tarikh Tutup Permohonan: 21 September 2022

Jawatan Kosong Terkini

 • Accaountant
 • HR Executive
 • Information Technology Executive
 • Editor

Jika Ingin Memohon Jawatan Kosong Akademi Sains Malaysia, Sila Rujuk Pautan Berikut
Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Akademi Sains Malaysia merupakan jawatan kosong yang terkini di https://www.jobstreet.com.my/

Pemohon mestilah mengisi maklumat yang lengkap iaitu maklumat peribadi diri serta memastikan untuk turut memuat naik dokumen sokongan yang berkaitan

Sila kemukakan permohonan anda melalui portal atas talian seperti yang telah tertera di atas.

Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan adalah dianggao tidak berjaya.

Untuk maklumat lanjut & syarat kelayakan jawatan ini, sila pastikan anda klik pada pautan barikut: KLIK SINI

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG AKADEMI SAINS MALAYSIASekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Kelebihan Pemohon

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Manfaat Pekerjaan

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

CARA MEMOHON JAWATAN KOSONG AKADEMI SAINS MALAYSIA
Permohonan jawatan kosong Akademi Sains Malaysia terbaru di atas boleh dilakukan secara online/ atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Pemohon perlu klik pada pautan “KLIK SINI” di atas, kemudian rujuk pada maklumat permohonan, syarat serta tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Untuk permohonan kali pertama, pemohon mestilah mendaftar terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum mengemukakan pengisin maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat yang terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek akan dipanggil temuduga. Semoga anda berjaya!

PENGENALAN AKADEMI SAINS MALAYSIA

Akademi Sains Malaysia ialah badan berkanun dalam kerajaan Malaysia yang ditubuhkan di bawah Akta Parlimen (Akademi Sains Malaysia 1994). Akademi ini, yang disingkat ASM, ialah badan penasihat saintifik tertinggi di Malaysia, dan organisasi di bawah Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim (MESTECC).

Tujuannya ialah menjadi ‘Kumpulan Pemikir’ Malaysia untuk hal-hal yang berkaitan dengan sains, kejuruteraan, teknologi dan inovasi, dan untuk mengejar kecemerlangan dalam bidang sains, kejuruteraan dan teknologi. Akademi ini terdiri (pada 2018) daripada 353 Fellows dalam lapan disiplin sains. Presiden semasa ialah Profesor Datuk Dr Asma Ismail.

Leave a Comment