TERKINI : Bantuan e-Tunai Belia Rahmah RM200

Kongsi Artikel Ini

Sama seperti tahun sebelumnya apabila Bajet 2022 dibentangkan, Bantuan Kredit e-Wallet 2023 untuk belia akan diteruskan pada tahun ini. Ia diumumkan semasa pembentangan Bajet 2023 baru-baru ini.

Apa yang menarik mengenai e-Tunai tahun ini adalah ia menawarkan kadar bantuan tambahan sebanyak RM200 berbanding RM150 sebelum ini sahaja.e-Tunai Belia Rahmah telah dijenamakan kepada eBeliaRahmah 2023.

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut mengenainya.

Isi Kandungan

e-Tunai Belia Rahmah RM200
Berdasarkan keprihatinan kerajaan sedia ada terhadap belia di seluruh negara, program e-Tunai bagi tahun 2023 akan diteruskan.

Bagi memupuk pembayaran tanpa tunai, inisiatif ini akan memanfaatkan 2 juta belia yang berumur antara 18 sehingga 20 tahun.

Untuk makluman, kadar bayaran e-Tunai pada tahun ini akan dinaikkan berbanding kadar sebelumnya.

Bantuan e-Tunai Belia Rahmah 2023
Baca Juga :

Kadar Bantuan e-Tunai Belia RahmahBagi memupuk pembayaran tanpa tunai, inisiatif e-Startup akan dilaksanakan iaitu tawaran kredit e-wallet kepada 2 kumpulan di mana setiap kumpulan akan menerima bantuan pada kadar berikut:

  • Single e-Beginner : RM200
  • e-Starter M40 : RM100

Syarat Kelayakan Bantuan e-Tunai 2023
Berikut adalah syarat kelayakan Bantuan e-Tunai Belia Rahmah :

  • Belia berumur 18 hingga 20 tahun; dan
  • Pelajar sepenuh masa berumur 21 tahun ke atas

Kami akan mengemas kini lebih banyak maklumat mengenai inisiatif e-Tunai bantuan kredit e-Wallet ini jika terdapat sebarang maklumat baharu mengenainya.

Ikuti Telegram Rasmi : t.me/pakejbantuankerajaanPenafian

Kami bukanlah wakil mana-mana agensi kerajaan. Ini merupakan maklumat yang kami perolehi daripada website rasmi kerajaan ataupun berita. Mohon rujuk pautan asal untuk maklumat lanjut yang lebih lengkap.

Maklumat yang kami sampaikan berdasarkan info semasa atau bantuan tahunan berulang.

Leave a Comment