Permohonan Jawatan Kosong TUDM Tahun 2022 ~ GAJI Permulaan Sehingga RM2,341

Kongsi Artikel Ini

Jawatan Kosong TUDM. Kini Tentera Udara Diraja Malaysia Sedang Membuka Pengambilan Jawatan Kosong Besar Besaran di Seluruh Negara ~ GAJI Permulaan bermula dari RM1,774. Khas kepada anda yang sedang mencari pekerjaan dan berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang tertera pada halaman TriviaMy.Buat makluman, pengambilan jawatan kosong ini dibuka secara rasmi kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat dengan jawatan kosong yang diiklankan. Sila pastikan anda baca maklumat jawatan, syarat serta kelayakan yang dikehendaki oleh majikan sebelum mengemukakan sebarang permohonan bagi jawatan kosong ini.

Isi Kandungan

MAKLUMAT JAWATAN KOSONG TUDM

 • Jawatan Kosong: PERAJURIT MUDA (PJM) UDARA TUDM SIRI 66/23 (LELAKI)
 • Kelayakan Minima: SPM/ SETARAF
 • Majikan: TENTERA UDARA DIRAJA MALAYSIA
 • Tarikh Tutup Permohonan: 23 SEPTEMBER 2022

Bagi Permohonan Jawatan Kosong TUDM, Sila Rujuk Pautan Berikut
 1. Sila layari laman sesawang http://kerjaya.airforce.mil.my
 2. Kemudian, daftar akaun pemohon
 3. Isi borang permohonan

Pemohon mestilah mengisi maklumat yang lengkap iaitu maklumat peribadi diri serta memastikan untuk turut memuat naik dokumen sokongan yang berkaitan

Sila kemukakan permohonan anda melalui portal atas talian seperti yang telah tertera di atas.

Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan adalah dianggao tidak berjaya.

Untuk maklumat lanjut & syarat kelayakan jawatan ini, sila pastikan anda klik pada pautan barikut: KLIK SINI

SYARAT KELAYAKAN JAWATAN KOSONG TUDM

 1. LelakiĀ warganegara Malaysia.
 2. Lepasan SPM atau SVM
 3. Lepasan Sijil SKM Tahap 2 dan SKM Tahap 3
 4. Lepasan diploma dari Politeknik/ Universiti Awam/

Sekiranya anda merupakan calon yang memiliki kelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk mengisi kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas.jawatan kosong TUDM

Kelebihan Pemohon

 • Kemas
 • Berpengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Manfaat Pekerjaan

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti tahunan
 • Cuti sakit dan lain-lain (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

CARA MOHON JAWATAN KOSONG TUDM
Permohonan jawatan kosong TUDM terbaru di atas boleh dilakukan secara online/ atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.

Pemohon perlu klik pada pautan “KLIK SINI” di atas, kemudian rujuk pada maklumat permohonan, syarat serta tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

Untuk permohonan kali pertama, pemohon mestilah mendaftar terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum mengemukakan pengisin maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat yang terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek akan dipanggil temuduga. Semoga anda berjaya!

PENGENALAN TUDM

Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) merupakan pasukan udara di dalam Angkatan Tentera Malaysia. Pasukan ini diamanahkan untuk mempertahankan ruang udara Malaysia dan dilengkapkan dengan pesawat-pesawat pejuang serta pengangkut.

Tentera Udara Diraja Malaysia ditubuhkan pada tahun 1958 sebagai Tentera Udara Persekutuan Malaya. Akan tetapi sejarah TUDM boleh dikesan jauh lebih awal dengan penubuhan Tentera Udara Sukarelawan Malaya (Malayan Volunteers Air Force) sebagai cabang tempatan Tentera Udara Diraja Britain pada era penjajahan British.

Leave a Comment