Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia Mac 2024

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong SPA9

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA

Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia kini dibuka. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

Untuk pengetahuan semua, untuk sesi 2024/2025 yang bakal berlangsung tidak lama lagi pihak Kementerian Pendidikan Malaysia telah memutuskan bahawa pakaian seragam para pelajar sekolah diteruskan seperti berikut :

1. Dua hari pakaian seragam

2. Dua hari pakaian sukan

3. Satu hari pakaian kokurikulum.

jawatan kosong kpmMAKLUMAT JAWATAN KOSONG KPM

Nama Majikan : Pejabat Pendidikan Daerah Mukah, Sarawak 

Jawatan Yang Ditawarkan : Guru Ganti

Lokasi : Mukah, Sarawak
BACA JUGA  :

KELAYAKAN

Pemohon hendaklah pastikan mengikuti langkah yang ditetapkan untuk memohon jawatan yang telah ditetapkan oleh pihak majikan.

Sekiranya anda, berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di iklan penuh jawatan)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Luas pengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk iklan penuh jawatan di bawah)

DESKRIPSI PEKERJAAN

Senarai deskripsi pekerjaan adalah seperti berikut :

 1. Melaksanakan pengajaran dan pembelajaran (PdPC) di bilik darjah seperti guru tetap.
 2. Menyediakan buku persediaan mengajar dan menyelia rekod-rekod pelajar seperti yang dilaksanakan oleh guru yang digantikan.
 3. Terlibat dengan aktiviti Ko-Kurikulum.
 4. Melaksanakan tugas-tugas lain yang diarahkan oleh pihak sekolah dan Ketua Jabatan.
 5. Waktu bekerja adalah sama seperti guru tetap yang lain

CARA MOHON

Rujuk pautan iklan jawatan kosong berikut :  IKLAN PENUH JAWATAN 

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT PEKERJAAN INI

 1. Kenali Keperluan Jawatan: Sebelum membuat permohonan, pastikan anda memahami sepenuhnya keperluan dan tanggungjawab jawatan. Baca dengan teliti syarat-syarat jawatan dan pastikan CV dan surat permohonan anda menonjolkan kelayakan dan pengalaman yang berkaitan.
 2. Tekankan Kebolehan Berkomunikasi: Mendidik murid memerlukan kemahiran komunikasi yang baik. Seorang guru harus dapat menyampaikan bahan pembelajaran dengan jelas, menarik, dan efektif kepada murid-muridnya.
 3. Kemahiran pedagogi : Tonjolkan penguasaan dir tentang konsep dasar dan cara pengajaran yang sesuai dengan kurikulum, tingkat, dan keperluan murid-muridnya. Seorang guru juga harus dapat merancang, melaksanakan, dan menilai proses pembelajaran secara sistematik dan kreatif.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment