Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara Mac 2024 : Gaji Sehingga RM2,499

Kongsi Artikel Ini

Isi Kandungan

Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara Mac 2024 : Gaji Sehingga RM2,499

Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara kini dibuka bagi ambilan bulan Mac 2024. Kini mereka menawarkan kekosongan jawatan. Daftar segera, peluang adalah terhad. Panduan permohonan disertakan dibawah, teruskan membaca.

Jabatan Audit Negara berfungsi sebagai institusi yang bertanggungjawab tentang pengukuhan sistem pentadbiran negara Malaysia.

Jabatan ini akan menjalankan pengauditan di Kementerian dan Jabatan Persekutuan. Untuk makluman, Jabatan Audit Negara telah menempatkan cawangan bagi setiap Kementerian Mengakaun Sendiri (kecuali Kementerian Pengajian Tinggi dan Kementerian Pelajaran diletakkan dalam satu cawangan iaitu Cawangan Audit Pendidikan) bagi memudahkan urusan pengauditan.

Jabatan Audit Negara juga menjalankan pengauditan di setiap negeri. Jabatan Audit Negara juga menempatkan pejabat cawangan di setiap negeri bagi memudahkan pengauditan. Bagi negeri-negeri Sabah dan Sarawak, terdapat beberapa cawangan kecil di daerah.

 

Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara Mac 2024 : Gaji Sehingga RM2,499
Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara Mac 2024 : Gaji Sehingga RM2,499MAKLUMAT JAWATAN KOSONG JABATAN AUDIT NEGARA 2024

Nama Majikan : JABATAN AUDIT NEGARA

Jawatan Yang Ditawarkan : PEGAWAI TADBIR(PEREKA)

Lokasi : PUTRAJAYA

Tarikh  Tutup Permohonan : 26 Mac 2024BACA JUGA  :

KELAYAKAN

Pemohon hendaklah pastikan mengikuti langkah yang ditetapkan untuk memohon jawatan yang telah ditetapkan oleh pihak majikan.

Sekiranya anda, berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di iklan penuh jawatan)

Selain itu, calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Baik dalam pengurusan masa
 • Komunikasi yang baik
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Luas pengetahuan am
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk iklan penuh jawatan di bawah)

 

 

DESKRIPSI TUGAS JAWATAN :

 1. MEYEDIAKAN INFOGRAFIK LAPORAN KETUA AUDIT NEGARA (LKAN), PENYATA KEWANGAN KERAJAAN DAN AGENSI PERSEKUTUAN.
 2. MEMBANTU MENYEDIAKAN SALID LKAN BAGI TAKLIMAT LKAN OLEH KETUA AUDIT NEGARA KEPADA JAWATANKUASA KIRA-KIRA WANG NEGARA (PAC)
 3. MENGANALISI DATA, MENGUNCI MASUK DATA KE SISTEM BERKENAAN LKAN
 4. MENYEDIAKAN INFOGRAFIK FARIS PANDUAN HANDBOOK PENGAUDITAN YANG DIKELUARKAN OLEH SEKTOR AUDIT KEWANGAN.
 5. MEYEDIAKAN MONTAJ DALAM PROGRAM PERASMIAN, PERSIDANGAN, PELANCARAN GARIS PANDUAN SERTA PENYEDIAAN HANDBOOK DI SEKTOR AUDIT KEWANGAN.
 6. MERUPAKAN JURUKAMERA BAGI MAJLIS-MAJLIS DI SEKTOR AUDIT KEWANGAN
 7. MEMBANTU MENGURUSA DALAM KERJA-KERJA PENYELARASAN LKAN, SIJIL KETUA AUDIT NEGARA DAN PENTADBIRAN DI SEKTOR AUDIT KEWANGAN
 8. MEMBUAT DAN MENGEMASKINI DATABASE MENGGUNAKAN EXCEL BAGI PENGAUDITAN TERUS, PENGAUDITAN FAS DAN PROSES PELANTIKAN FAS.Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara Mac 2024 : Gaji Sehingga RM2,499
Jawatan Kosong Jabatan Audit Negara Mac 2024 : Gaji Sehingga RM2,499

CARA MOHON JAWATAN KOSONG KWSP 2024

Berikut adalah cara untuk memohon jawatan di Jabatan Audit Negara :

 1. Rujuk pautan iklan jawatan kosong berikut :  IKLAN PENUH JAWATAN KOSONG JABATAN AUDIT NEGARA 2024
 2. Sila tekan pada buta ‘Apply’ untuk memohon
 3. Anda juga hendaklah mendaftarkan diri terlebih dahulu pada sistem myfuturejobs

  

TIPS TAMBAHAN UNTUK MENDAPAT JAWATAN KOSONG JABATAN PENYIARAN MALAYSIA(RTM)

 1. Kenali Keperluan Jawatan: Sebelum membuat permohonan, pastikan anda memahami sepenuhnya keperluan dan tanggungjawab jawatan. Baca dengan teliti syarat-syarat jawatan dan pastikan CV dan surat permohonan anda menonjolkan kelayakan dan pengalaman yang berkaitan.
 2. Tekankan Kebolehan Berkomunikasi: Bekerja dalam kumpulan memerlukan kemahiran komunikasi yang baik. Seorang pekerja yang baik harus dapat menyampaikan idea dengan jelas, menarik, dan efektif sesama rakan kerja.
 3. Pengurusan Masa Yang Baik : Tonjolkan penguasaan diri tentang kemampuan mengurus masa dengan baik, agar anda dapat menyelesaikan tugas dengan lebih cepat dan efisien, serta menghasilkan kerja yang berkualiti tinggi.

Ikuti Telegram Rasmi kami untuk lebih banyak info terkini : t.me/pakejbantuankerajaan

PERINGATAN :
1. PASTIKAN ANDA MENEKAN PAUTAN YANG SAMA SEPERTI DALAM GAMBAR YANG DIKEPILKAN. SEKIRANYA TIDAK, JANGAN KLIK PADA PAUTAN, ANDA AKAN TERDEDAH KEPADA PERBUATAN SCAM OLEH PIHAK YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB.
2. PORTAL TRIVIAMY MERUPAKAN SEBUAH PORTAL PERSENDIRIAN DAN TIDAK MEWAKILI MANA-MANA AGENSI KERAJAAN, KAMI HANYA MEMBANTU MENYEBARLUASKAN MAKLUMAT KEPADA MASYARAKAT.

Leave a Comment