Senarai Penerima Bantuan Khas Sebanyak RM1500 & Semakan Syarat kelayakan!

Kongsi Artikel Ini

Bantuan Khas Sebanyak RM1500. Kepada mereka yang memerlukan bantuan kewangan, berita baik untuk anda kerana masih terdapat beberapa pakej bantuan yang akan diedarkan oleh pihak terbabit.

Bukan sahaja Bantuan Keluarga Malaysia (BKM), bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), kerajaan negeri sudah tertentu telah meluluskan pelbagai pakej bantuan kewangan yang akan merangkumi semua kategori keperluan.

Antara salah satu bantuan itu ialah Bantuan Khas RM1,500 yang mungkin ramai orang terlepas pandang, tetapi mereka layak untuk menerimanya.


Kami akan kongsikan maklumat lanjut mengenai bantuan khas sebanyak RM1500 di halaman TriviaMy tersebut.

Isi Kandungan

SENARAI PENERIMA BANTUAN KHAS SEBANYAK RM1500Buat makluman anda, kerajaan negeri Kedah telah bersetuju untuk memberikan bantuan khas kewangan yang berjumlah RM1,500 untuk setiap penjawat awam dan anggota pentadbiran negeri sebagai menghargai sumbangan dan pengorbanan mereka.

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor ketika membentangkan Belanjawan Kedah 2023 pada Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Ahad berkata, bantuan khas kewangan itu telah membabitkan bayaran sebanyak RM8 juta yang akan dibayar pada Disember ini.

Baca Juga:

TARIKH BAYARAN BANTUAN KHAS SEBANYAK RM1500
Bantuan khas sebanyak RM1,500 akan mula dikreditkan pada Disember 2022 nnti.

MAKLUMAT LANJUT BANTUAN KHAS SEBANYAK RM1500

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut boleh menghubungi berdasarkan dengan maklumat yang berikut:Pejabat Menteri Besar dan Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah
Aras 4 Blok B, Wisma Darul Aman,
05503 Alor Setar, Kedah Darul Aman,
Malaysia

  • +604-702 7000
  • +604-702 8400

Leave a Comment