Daftar Program Sukarelawan Vaksin Myvac KKM Di PPV

Makluman kepada anda semua, cara untuk daftar sukarelawan vaksin di PPV Bawah sistem pendaftaran & permohonan volunteer program MYVAC KKM bagi tahun 2021, www.myvac.com.my

Daftar Sukarelawan Vaksin 1

Sekiranya anda adalah merupakan lepasan graduan universiti yang sedang tercari-cari kerja untuk memulakan hidup serta untuk mencari pengalaman. Dan sekiranya anda merupakan seorang penganggur yang ingin berpeluang mencari pendapatan semasa waktu covid 19 ini.

Terdapat berita yang sangat baik untuk anda. KKM telah melancarkan skim pendaftaran program sukarelawan vaksin myvac yang akan bertugas untuk melancarkan operasi pengurusan di PPV Putrajaya, Melaka, Sabah, Sarawak, Labuan, Perlis, kelantan, terengganu, Kedah, Perak, Pahang, Johor, Negeri Sembilan, Melaka, Selangor, Kuala Lumpur KL, dan Pulau Pinang Penang.

Anda akan menerima pembayaran gaji serta elaun sebagai sukarelawan kkm di pusat pemberian vaksin di ppv, anda juga sangat berpeluang untuk menyumbang baksi serta tenaga dalam bersama-sama untuk membanteras virus covid-19 daripada terus menular.

PENDAFTARAN SUKARELAWAN VAKSIN COVID-19

Apabila anda telah mendaftar diri dalam program-program sukarelawan vaksin myvac volunteer ini, anda juga boleh pilih untuk bertugas di ppv terdekat dengan anda samada di Melaka, Negeri Sembilan, Johor, Putrajaya, Pahang, Labuan, Sabah, Sarawak, Kelantan, Terengganu, Perlis, Kedah, Perak, Selangor, Kuala Lumpur KL, dan Pulau Pinang Penang. Marilah buat pendaftaran sekarang melalui link pautan yang ada di bawah ini:

BORANG PERMOHONAN SUKARELAWAN VAKSIN MYVAC

PERKARA LINK PAUTAN
Permohonan sukarelawan kkm secara online di link pautan ini http://www.myvac.com.my pendaftaran online

Sukarelawan Bukan Kesihatan 1

Langkah 2 1

Langkah 3 1

SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN MYVAC VOLUNTEER

  • Anda mestilah berumur dalam dilingkungan 18 tahun hingga 40 tahun.
  • Anda mestilah tidak mempunyai sebarang rekod jenayah lampau.
  • Anda hendaklah memiliki tubuh badan yang sihat.
  • Anda bukanlah seorang yang cacat anggota atau OKU.
  • Anda sanggup untuk menerima sebarang tugas dalam skop kerja yang telah ditetapkan

BIDANG TUGAS

Anda boleh untuk memilih sebenarnya samada ingin menjadi sukarelawan bukan kesihatan atau sukarelawan kesihatan.

PERKARA LINK PAUTAN
Sukarelawan bukan kesihatan Semak serta check suhu setiap penerima vaksin yang datang ke PPV, Melancarkan pengurusan janji temu daripada proses pendaftaran sehinggalah melancarkan pengurusan tempat menunggu
Sukarelawan kesihatan Menguruskan dari aspek proses Vaksinator, memberikan penerangan dan penjelasan Vaksin Covid-19, mengawal sick bay serta sentiasa bersiaga sedia dengan bantuan kecemasan

BAYARAN ELAUN SUKARELAWAN VAKSIN MYVAC

Adakah benar elaun sukarelawan myvac RM100?
Ya betul, ianya telah naik dari RM50 sehari ke RM100 sehari (maksimum satu hari).

Bayaran elaun sukarelawan vaksin myvac di bawah kkm adalah merupakan antara RM50 hingga RM100 sehari.

  • Anda akan menerima bayaran RM50 untuk setiap sesi yang anda bertugas.
  • Setiap sesi adalah selama 6 jam.
  • Sekiranya anda menerima arahan di ppv tertentu untuk bertugas selama 2 sesi iaitu bersamaan 12 jam anda akan menerima bayaran elaun sejumlah RM100 sehari.

PENGALAMAN MENJADI SUKARELAWAN MYVAC

Untuk pengetahuan anda semua, pengalaman sendiri menjadi sukarelawan covid-19 semasa waktu pkp sangat-sangat berbaloi.

Duit dijamin akan dibayar kepada anda dengan nilai maksimum sehingga RM100 untuk sehari sehari.

Pada waktu tengahari pula ada sahaja makanan yang sampai disumbangkan oleh agensi kerajaan, golongan dermawan atau NGO, ada sahaja makanan yang telah disumbangkan secara percuma.

Akhir sekali, sudah tentu rasa bangga itu ada apabila telah menjadi sebahagian besar dari kumpulan yang sama-sama membantu kerajaan Malaysia bagi melancarkan lagi program imunisasi kebangsaan ini.

SOALAN LAZIM

1) Mengapakah tugas sukarelawan vaksin sangat diperlukan?
Agar dapat melancarkan tugas serta pengurusan sistem pemberian vaksin di Malaysia yang memerlukan tenaga manusia yang ramai.

2) Adakah program sukarelawan vaksin dibuka kepada semua orang?
Ya, Dibuka kepada sesiapa yang berminat serta berkelayakan di bawah Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan untuk bertugas di PPV dan anda akan dibayar elaun sepanjang anda bertugas.

Kepada yang telah berjaya menjadi sukaralewan vaksin myvac di bawah kkm ini, kami ucapkan TAHNIAH!!! dan selama bertugas kepada anda.

Leave a Comment

Join Telegram @pakejbantuankerajaan