Cara Daftar Mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak (TABIKA/TASKA) Tahun 2020

Tawaran Bagi Mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak (TABIKA/TASKA)

Berikut merupakan maklumat iklan tawaran yang dibuka oleh Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS). Maklumat kekosongan ini adalah pada paparan iklan yang tertera. Mysuara – Portal Kerjaya dan Informasi hanya menyiarkan untuk memudahkan permohonan anda. Bagi mengemukakan permohonan sila ikut langkah seperti di bawah.

Calon berkelayakan serta memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti berikut :

  • Nama Majikan / Jabatan : Jabatan Kemajuan Masyarakat
  • Lokasi Penempatan : Seluruh Negara
  • Tarikh Tutup Permohonan : 09 Januari 2020

Maklumat Tawaran :

Sekiranya anda merupakan Warganegara Malaysia yang cukup syarat kelayakan serta berumur tidak lebih daripada 35 tahun pada tarikh tutup iklan pengambilan kursus adalah dipelawa bagi memohon untuk mengisi permohonan tetap atau kontrak seperti yang diiklankan.

Permohonan terbaru yang diiklankan adalah seperti berikut:

1. KURSUS SIJIL PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK (TABIKA/TASKA) KEMAS

Untuk memohon tawaran ini, pastikan anda mengikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan seperti di bawah.

Keperluan & Kelayakan Memohon :

Sekiranya anda, calon berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) ataupun Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah dipelawa bagi memohon mengisi pendaftaran kursus yang diiklankan. (Sila rujuk iklan serta syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu, calon juga hendaklah mempunyai ciri-ciri berikut:

  • Berperwatakan menarik
  • Berpengetahuan Am
  • Memiliki ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Cara Memohon :

Permohonan baru di atas boleh dilakukan secara online (atas talian). Anda hanya perlu melakukan pendaftaran secara percuma melalui pautan diberikan di bawah.

Klik pautan “PERMOHONAN” di bawah, kemudian rujuk maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan kerja tersebut.

Bagi calon / pemohon kali pertama, pemohon perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan dalam sistem.

Pemohon disaran untuk mengemaskini maklumat-maklumat lengkap dan terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk tujuan temuduga.

(Rujuk iklan penuh tawaran tersebut melalui pautan yang disediakan di bawah)

PERMOHONAN

Leave a Comment