Cara Untuk Dapatkan Topup Touch N Go eWallet Percuma 2021

Disini kami akan kongsikan mengenai semakan bantuan cara dapat topup free dari ewallet touch n go login untuk tahun 2021, anda perlu claim duit pin tambah nilai percuma ini sekarang.

Apabila naik dengan menggunakan highway, terdapat 2 masalah sebenarnya.

Yang pertama adalah merupakan masalah untuk topup kad tng dalam keadaan yang mendesak. Keduanya adalah, sudahlah bayar masih lagi sesak di bahagian tol. Menyedari masalah lagi seperti ini, sistem TNG telah melalui proses tranformasinya seiring era ewallet sekarang ini.

Pihak TNG baru sahaja mengemaskini sistem portal online mereka. Kepada yang lebih baharu, lebih segar, lebih mudah sekiranya ingin digunakan. Terdapat pelbagai kelebihan yang telah ditawarkan oleh TNG sekarang ini antaranya ialah:

  • PayDirect Touch n Go – Menggunakan telefon bimbit anda untuk membayar tol.
  • Ewallet – Anda sudah boleh untuk beli barang, produk online, beli makanan terus menggunakan sistem ini. Malah banyak diskaun yang telah ditawarkan di platform ewallet Touch N Go ini.

Anda jangan lupa, berdasarkan dengan pengumuman bajet malaysia ini kerajaan Malaysia telah berbesar hati untuk memberikan bantuan topup RM150 secara percuma terus ke akaun ewallet anda. Jadi anda jangan lepaskan peluang ini untuk daftar sekarang juga serta semak cara dapat topup free touch n go RM150 bermula 1 Jun 2021 ini (TELAH DITAMATKAN).

EWALLET TOUCH N GO LOGIN

Sekiranya ingin mengetahui cara daftar touch n go pun begitu mudah sahaja secara online serta login tng ewallet boleh dilakukan terus melalui link pautan yang ada di jadual bawah ini:

PERKARA LINK PAUTAN
Cara daftar touch n go ewallet secara online https://tngportal.touchngo.com.my
Touch n Go Login TNG ewallet https://tngportal.touchngo.com.my/tngPortal/login
Jika anda lupa kata laluan/password klik link pautan ini Forgot Password

TNG PAYDIRECT

Terdapat berita baik untuk anda sekiranya ingin mendapatkan lebih penjimatan dan duit FREE RM20 daripada TNG, anda boleh download aplikasi di Apps Store untuk IOS atau di Google Play untuk Android lalu masukkan (kod kq7c4z) semasa pendaftaran. Register serta daftar terus dapat duit 2021. Mudah dan senang kan.

Anda akan dapat free bonus e-wallet berjumlah RM20 akan terus dimasukkan dalam akaun anda secara PERCUMA selepas itu. Sangat mudah.

Masalah sekiranya terlupa nak topup kad TNG, tertinggal kad di pertengahan jalan untuk menggunakan highway bukan lagi satu masalah dengan adanya sistem touch n go paydirect ini.

Kebanyakan highway yang sudah mula menerima pembayaran dengan menggunakan sistem paydirect ini.

Aktifkan Paydirect

Antaranya adalah highway karak, LDP, KESAS, SILK, BKE, AKLEH, LATAR, SPRINT, SMART, NPRE, DUKE, MEX, GRANDSAGA, PLUS.

NOTA: Kepada yang bertanya dimana ingin beli kad touch n go 2021. Anda boleh beli lalu dapatkan kad touch n go di mana-mana stesen minyak Petronas yang terdekat dengan anda samada di Melaka, Kuala Lumpur KL, Selangor, Putrajaya, Negeri Sembilan, Johor, Perak, Sabah, Sarawak, Terengganu, Kelantan, Perlis, Pulau Pinang, Kedah dan Pahang.

Harga bagi setiap kad kad touch n go adalah RM10 sahaja.

CARA UNTUK DAPATKAN TOPUP FREE TOUCH N GO RM150 2021

Ini merupakan cara dapat topup free Rm150 di mana kerajaan akan memberikan e-wallet RM150 kepada pemegang akaun bermula pada bulan Jun 2021, rugi sekiranya tak claim duit tersebut. (TELAH DITUTUP)

KAD TOUCH N GO PERCUMA

Buat pada masa sekarang tawaran kad touch n go percuma telah pun ditutup. Kami akan mengemaskini semula dari masa ke semasa.

EWALLET TOUCH N GO

Selain daripada Boost, Ewallet TNG juga antara yang kehadapan daripada aspek promosi. Iklannya ada di mana-mana sahaja sekarang. Agak sangat agresif.

Ewallet Touch N Go

Hasilnya buat pada masa sekarang ini telah dikatakan terdapat lebih 200 ribu merchants yang bekerjasama untuk menyokong pembayaran melalui ewallet touch n go ini.

Kepada yang tertanya Touch n go ewallet boleh guna di mana, antaranya adalah KFC, Mr Diy, Tealive, MPH, Tesco, Oldtown White Coffee, Giant, 99Speedmart, Shell serta banyak lagi.

Sangat  banyak promosi yang telah ditawarkan untuk anda sepanjang anda berbelanja melalui ewallet TNG ini.

Cara untuk menggunakannya mudah sahaja, anda perlu topup pada akaun TNG ini, dan boleh terus berbelanja selepas itu.

PIN TAMBAH NILAI PERCUMA TOUCH N GO

LANGKAH 1: Anda perlu pergi ke aplikasi percuma TNG anda. Pergi kepada bahagian bawah yang tertera ikon ‘A+ Rewards’ lalu klik ikon tersebut.

Pin Tambah Nilai

LANGKAH 2: Anda perlu tekan butang ‘COLLECT’ untuk claim serta tuntut secara free dan percuma. Selepas anda tekan butang ‘COLLECT’ ianya akan bertukar kepada ‘USE IT’ lalu tekan sekali lagi.

Step By Step

LANGKAH 3: Nombor pin tambah nilai percuma dan topup free dari TNG ini anda perlu salin dengan terlebih dahulu dengan tekan butang ‘COPY AND REDEEM’.

LANGKAH 4: Anda perlu tekan ‘TNG EWALLET RELOAD PIN’.

Step Terakhir

LANGKAH 5: Masukkan No Pin Tambah Nilai Percuma TNG yang telah anda copy lalu salin.

Setelah selesai. Anda berjaya claim serta tuntut topup dan tambah nilai secara percuma. TAHNIAH.

Step 7

SOALAN LAZIM

1. Adakah TNG tawarkan free credit 365 hari e wallet?

TIDAK.

Semoga dengan perkongsian cara untuk dapatkan topup free 2021 tidak kira nilai tambah percuma RM1, RM2, RM5, RM10, RM20 ataupun RM100 dapat diperolehi dengan cepat serta sangat mudah.

Leave a Comment

Join Telegram @pakejbantuankerajaan