Astro Go 2021: Cara Daftar & Login (Tonton Online Percuma)

Untuk makluman anda, disini kami akan kongsikan Cara daftar Astro Go 2021 serta Login untuk tonton online streaming secara percuma).

Cara Daftar Astro Go 1

Mahu dikatakan sangat ramai rakyat Malaysia yang menonton tv sudah pun berakhir. Dengan kepesatan jaringan internet di Malaysia ditambah lagi dengan sekarang ramai yang terpaksa duduk di rumah semasa tempoh pkp covid-19, telah berlaku lonjakan penggunaan telefon pintar (smartphone) dikalangan rakyat Malaysia.

Dengan melihat situasi ini, Astro Go telah dilancarkan agar dapat membolehkan pelanggan menonton secara online menerusi telefon pintar (smartphone), laptop, android/smart tv walau di mana mereka berada samada tinggal di Kelantan, Terengganu, Perlis, Pulau Pinang Penang, Perak, Selangor, Kuala Lumpur Kl, Negeri Sembilan, Putrajaya, Melaka, Johor, Labuan, Sabah, Sarawak, serta Pahang.

Dengan adanya kemudahan ini, tidak akan ada lagi masalah untuk berebut rancangan pada satu-satu masa dan anda boleh tonton walau di mana sahaja selagi ada sambungan internet.

CARA MENDAFTAR ASTRO GO

1) Sekiranya anda bukan pelanggan Astro untuk tonton rancangan secara online, anda mestilah membuka akaun dengan daftar dan register melalui link pautan yang ada di bawah:

PERKARA LINK PAUTAN
Cara mendaftar dan register secara online untuk dapatkan ID Astro Go https://id.astro.com.my/signup daftar dan register online

2) Anda akan menerima pin code untuk mengesahkan akaun yang telah anda daftarkan.

Verify Email 1

3) Anda sudah boleh mula login masuk ke akaun anda dengan download aplikasi dan boleh mula tonton secara online.

CARA LOGIN ASTRO GO

Kepada pelanggan Astro, anda sama sekali tidak perlu untuk daftar/register untuk buat akaun baru, anda boleh terus login masuk.

Anda boleh terus login secara online melalui link pautan yang ada di bawah ini.

PERKARA LINK PAUTAN
Cara Login Astro Go Akses Masuk https://id.astro.com.my login masuk

4 KELEBIHAN ASTRO GO (MENONTON ASTRO DALAM TALIAN)

  1. Anda memiliki akses 50,000 video serta rancangan astro untuk anda tonton secara online streaming melalui platform aplikasi (apps) atau portal laman web rasmi Astro dengan login masuk, https://astrogo.astro.com.my
  2. Anda boleh tonton secara online samada di laptop, komputer, tablet serta telefon pintar (smartphone) secara serentak. Jadi tidak akan lagi timbul isu berebut rancangan pada satu-satu masa.
  3. Pendaftaran adalah percuma.
  4. Sekiranya anda tonton live streaming/siaran langsung perlawanan bola sepak di astro secara online, terdapat satu fungsi yang dinamakan sebagai ‘Interactive Mode’ yang membantu anda untuk mendapatkan highlight perlawanan dengan cepat, statistik serta banyak lagi data sepanjang perlawanan bola sepak berlangsung.

TONTON ASTRO GO DI SMART ANDROID TV

Pada masa ini, aplikasi Astro telah menyokong Smart TV Sharp yang menggunakan android 6.0 dan ke atas serta Smart TV Sony yang menggunakan android 7.0 dan ke atas.

Malangnya buat masa ini Smart TV Samsung masih lagi belum menyokong untuk tonton melalui aplikasi ini.

ASTRO GO SINGAPORE/BRUNEI/INDONESIA

Sekira anda tinggal dan berkelana di Indonesia, Singapore (Singapura) ataupun di Brunei, sekiranya ingin tonton siaran Astro secara online, terdapat cara yang membolehkan anda untuk menonton tanpa sebarang masalah.

Untuk makluman anda, sekiranya anda tidak tinggal di Malaysia, anda sama sekali tidak boleh register dan daftar luar dari Malaysia, baik dari Indonesia Singapura (Singapore) ataupun di Brunei.

Jadi cara penyelesaiannya adalah dengan register dan daftar menggunakan VPN untuk menyahsekat dengan contoh VPn yang boleh anda gunakan adalah Surfshark.

Astro Go 1

Anda boleh tonton tanpa sebarang masalah serta tanpa sekatan selepas itu. Selamat menonton!!

CARA MASUKKAN LINK & SAMBUNG KE AKAUN ASTRO GO

Bagaimana cara untuk anda sambung akaun astro dengan link untuk aplikasi bagi membolehkan anda tonton secara online samada melalui telefon pintar (smartphone), laptop, smart tv walau di mana sahaja.

SOALAN LAZIM

1. Bolehkah saya register dan daftar tanpa ada akaun Astro ID?

Boleh. Terdapat dua (2) pilihan samada menggunakan Astro ID ataupun melalui akaun Facebook anda untuk akses masuk.

2. Bolehkah saya tonton di Smart TV, Android atau Laptop?

Boleh. Butiran lanjut baca pada perkongsian di atas.

3. Sekiranya saya bukan pelanggan Astro boleh saya gunakan platform ini?

Boleh.

4. Adakah ia free dan percuma?

Ya. Free dan percuma.

SELAMAT MENONTON

Disebabkan ianya bergantung kepada sambungan internet untuk mendapatkan kualiti siaran anda, kami sangat sarankan anda untuk menggunakan sambungan internet pada kelajuan sekurang-kurangnya 5MB dan ke atas.

Selamat menonton Astro Go. Sekiranya terdapat sebarang masalah, anda boleh hubungi pihak Astro di nombor, 603-95433838.

Leave a Comment

Join Telegram @pakejbantuankerajaan